این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)، جلد ۲۷، شماره ۱۰۲، صفحات ۷۱-۷۵

عنوان فارسی اثر دمای خشک کن و رطوبت نهایی شلتوک بر شکستگی دانه سه رقم برنج
چکیده فارسی مقاله شلتوک در فصل برداشت رطوبت بالایی دارد که برای نگهداری مناسب نیست. از این رو باید رطوبت را به زیر 14% رساند و برای نگهداری طولانی تر حتی به 12% نیز می رسانند. در این پروژه از روش خشک کن بستر ثابت آزمایشگاهی برای خشک کردن شلتوک سه رقم فجر، شفق و شیرودی و مطالعه تاثیر دما و رطوبت های مختلف بر درصد خرد و ترک آنها استفاده شده است. دماهای مورد استفاده 40، 50 و C ˚60 و رطوبت نهایی 12 و 10% و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار بوده است. بین ترک و فاکتورهای مورد بررسی رابطه معنی داری وجود نداشت . اما درصد خرد شدن با فاکتورها رابطه معنی دار ی داشت. میزان خرد در رطوبت 10% نسبت به رطوبت 12% در همه رقم ها کمتر بوده است. دمای بالا نیز در بعضی از رقم ها باعث افزایش میزان خرد شده بود اما در بعضی دیگر تفاوت معنی داری ایجاد نکرده بود. علت این تفاوت ها متفاوت بودن رطوبت اولیه شلتوک ها بوده است رقم شفق رطوبت اولیه 17% و دو رقم دیگر رطوبت 15% داشتند به همین دلیل شفق در دمای C ˚60 بالاترین خرد را داشت اما رقم فجر و شیرودی تفاوتی از نظر درصد خرد در دماهای مختلف نداشتند. هر رقمی که رطوبت اولیه بالاتری داشته باشد به دمای خشک کردن حساس ترخواهد بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of drying temperature and paddy final moisture on milling quality of three rice varieties
چکیده انگلیسی مقاله Rice is usually harvested at a high moisture content therefore it must be subjected to drying till the moisture below 14% and for longer storing till 12%. In this project a fixed laboratory dryer was selected for drying three varieties with three range of temperature 40, 50 and 60 C and two range of final moisture content 12% and 10% as completely randomized design. Correlation of crack kernel with drying temperature and final moisture was studied. There was no significant correlation between them. But all the varieties have lower broken rice at 10% moisture. The varieties response to temperature was different because they have different initial moisture content. Shafagh has initial moisture 17% and the others have initial moisture 15%, though shafagh showed higher broken rice at 60 C but shirody and fajr have no significant different between three temperatures
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عاصفه لطیفی |
محقق موسسه تحقیقات برنج کشور- معاونت مازندران
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات برنج کشور


نشانی اینترنتی http://aj.areo.ir/article_100931_c439644b4b704005fac35086ee9a7de3.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات