این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی
، جلد ۱۱، شماره ۳۰، صفحات ۱۲۶-۱۳۲
عنوان فارسی
ارزیابی تنوع ژنتیکی و خصوصیات کمی و کیفی ژنوتیپ های گندم در رابطه با زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور ارزیابی تنوع ژنتیکی و خصوصیات کمی و کیفی ژنوتیپهای گندم در رابطه با زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا، تعداد 30 رقم و لاین امید بخش گندم از نظر تنوع آللی در مکانهای ژنی کنترل کننده پروتئین گلوتنین به روش SDS-PAGE مورد ارزیابی قرار گرفت. الگوی باندی پروتئینهای گلوتنین استخراج شده از بذر ارقام و لاینها حاکی از حضور سه زیر واحد در جایگاه ژنی Glu-A1، چهار زیر واحد در جایگاه Glu-B1 و دو زیر واحد در جایگاه Glu-D1 بود. در مکان ژنی Glu-A1 آللهای نول، 1 در مکان ژنی Glu-B1، زیر واحدهای 8+7 و 18+17 و در مکان ژنی Glu-D1 زیر واحدهای 10+5 دارای بالاترین فراوانی بودند. در تحقیق حاضر ژنوتیپهای زرین، پیشگام، آذر، رسول، توس، 26 و 29 با امتیاز ژنومی 10 بهعنوان بهترین ژنوتیپ ها از لحاظ کیفیت نانوایی شناسایی شدند. بر اساس نتایج تجزیه رگرسیون دادهها آلل *2 جایگاه ژنی Glu-A1، 43 درصد از تغییرات درصد رطوبت دانه، آللهای *2 جایگاه ژنی Glu-A1 و آلل 10+5 جایگاه ژنی Glu-D1 درمجموع 52 درصد از تغییرات میزان پروتئین دانه، آلل 10+5 جایگاه ژنی Glu-D1، 43 درصد از تغییرات عدد زلنی، آلل 8+7 جایگاه ژنی Glu-B1، 40 درصد از تغییرات میزان سختی دانه و آلل 16+13 مکان ژنی Glu-B1 38 درصد از تغییرات میزان نشاسته دانه را توجیه نمودند
کلیدواژههای فارسی مقاله
الکتروفروز، زیر واحدهای گلوتنین (HMW)، SDS-PAGE، گندم
عنوان انگلیسی
Evaluate the Genetic Diversity of Quantity and Quality of Wheat in Relation to High Molecular Weight Glutenin Subunits
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the genetic diversity of quantity and quality of wheat, 30 varieties and lines of wheat were evaluated by SDS-PAGE methode. The banding pattern of glutenin proteins extracted from seed indicated the presence of three subunits in the Glu-A1 gene site, four subunits at Glu-B1 and two subunits at the Glu-D1 site. In the Glu-A1 site, the alleles of the Null, in Glu-B1 site, sub units of 8 + 7 and 18 + 17 and in Glu-D1 site, subunits of 5 + 5 had a the heighest frequency. In this research, the genotypes of Zarin,Pishgham, Azar, Rasoul, Tous, 26 and 29 with genomic score of 10 were identified best genotypes in terms of baking quality. Based on regression analysis of data, allele 2* of loci Glu-A1 explaned 43% of the changes in moisture content, Alleles 2* of Glu-A1 and allele 10 + 5 of Glu-D1 loci justefied 52% of total seed protein variation. Allels 10 + 5 of Glu-D1 locus, allocated 43 percent of Zeleny number variation. Allele 8 + 7 of Glu-B1 locus, showed 40% of hardness variation. Finally alleles 16 + 13 of Glu-B1 locus justifed 38 percent of the starchcontent
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
electrophoresis, glutenin subunits (HMW), SDS-PAGE, wheat
نویسندگان مقاله
معروف خلیلی | marouf khalili
Assistant Professor, Department of Agriculture, Payame Noor University, P.O. Box 19395-3697 Tehran, Iran
استادیار بخش کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران
مریم رستمی تهرانی | maryam rostamitehrani
Graduate of agricultural biotechnology- Payamme Noor University
دانش آموخته بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد تهران
محمد علی ابراهیمی | mohamad ali ebrahimi
Associate Professor, Department of Agriculture, Payamme Noor University, Iran
دانشیار بخش کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران
نشانی اینترنتی
http://jcb.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-647-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1462/article-1462-1858943.doc
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
اصلاح نباتات، بیومتری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات