این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
زیست شناسی خاک
، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۱۸۷-۱۹۶
عنوان فارسی
تأثیر دو جدایه باکتری مقاوم به شوری بر رشد جو در سطوح مختلف شوری خاک
چکیده فارسی مقاله
شورییکیازمهمترینتنشهایغیرزیستیمحدودکنندهتولیدمحصولاتکشاورزیدر مناطقخشکونیمه خشک میباشدکهاز رشد و بهرهوری گیاهان جلوگیری میکند. استفاده از باکتریهای ریزوسفری مقاوم به شوری یک راهبرد مؤثر برای تسهیل رشد گیاهان در خاکهای شور میباشد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر دو جدایه باکتری ریزوسفری مقاوم به شوری بر ارتقاء رشد جو در خاکهای شور میباشدآزمایش به صورت فاکتوریل با دو فاکتور شوری در 4 سطح (2، 4، 8 و 12دسیزیمنسبرمتر) و باکتری در سه سطح (بدون تلقیح، تلقیح شده با باسیلوس سابتیلیس و کورینهباکتریوم گلوتامیکوم) در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه اجرا شد. پس از 8 هفته برخی شاخصهای رشد جو از جمله وزن تر و خشک اندام هوایی، وزن خشک ریشه، ارتفاع بوته، تعداد پنجه، تعداد برگ و میزان کلروفیل برگ اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که تأثیر سطوح شوری بر تمام پارامترها معنیدار شد. تلقیح باکتری در سطوح مختلف شوری به طور معنیداری باعث افزایش وزن تر و خشک اندام هوایی (05/0P<)، میزان کلروفیل برگ (05/0P<) و ارتفاع بوته (001/0P<)گردید. نتایج این تحقیق تأثیرات بهبودبخشندهی باکتریهایریزوسفری مقاوم به شوری را بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش شوری در جو نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Two Salt Tolerant Bacteria Isolates on Barley Growth under Different Soil Salinity Levels
چکیده انگلیسی مقاله
Salinity is one of the most important abiotic stresses limitingthe production of agricultural crops in arid and semi arid areaswhich prevents the growth and productivity of plants. The use of salt tolerantrhizospheric bacteria is an effective strategy to facilitate the growth of plants in saline soils. The aim of this study was to investigate the effects of two isolates of halotolerant rhizospheric bacteria on the promotion of barley growth in saline soils. An experiment with completely randomized factorial design was carried out with two factors including salinity in four levels (2, 4, 8 and 12 dS/m) and bacteria in three levels (none inoculated, inoculated with Bacillus subtilis and Corynebacterium glutamicum) in greenhouse condition. Shoot/root wet and dry weights, plant height, tiller number, leaf number, leaf chlorophyll content and shoot length were measured after 8 weeks. Results showed that salinity had significant effects on all measured parameters. Wet and dry weight of shoot (P< 0.05), chlorophyll content of leaves (P< 0.05) and height of shoot (P< 0.001) increased significantly when barley seedlings were inoculated bysalt tolerant bacteria in various levels of salinity. The results also indicated that halo tolerant rhizospheric bacteria reduced the negative effects of salinity on barely growth.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صفورا جعفری |
کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
مصطفی چرم |
دانشیار، گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
نعیمه عنایتی ضمیر |
استادیار، گروه مهندسی علوم خاک ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
حسین معتمدی |
دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
نشانی اینترنتی
http://sbj.areo.ir/article_100868_04766f1ef7cbb3a796a63796cac8e5f5.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/894/article-894-186692.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات