این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۷۰-۸۰
عنوان فارسی
جداسازی Isoptericola variabilis IDAH۹ تحمل کننده حرارت و بهینه سازی فعالیت اگزوکلوکانازی آن
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق با هدف جداسازی و شناسایی باکتری های ترموفیل تولید کننده اگزوکلوکاناز از چشمه های آب گرم دهلران در جنوب غربی ایران واقع در استان ایلام انجام شد. پس از نمونهگیری، غنیسازی در محیط کشت حاوی سبوس برنج یا CMC ( کربوکسی متیل سلولز) انجام گردید. شناسایی باکتری ها بر اساس خصوصیات آنها از جمله تعیین توالی ژن یونیورسال 16SrRNA و با استفاده از تکنیک PCR انجام شد. مقایسه توالی جدایه ها در پایگاه داده ژنومی بانک ژن، بیشترین قرابت را با گونههای Pseudoj,hgdxanthomonas mexicana، Chelatococcus daeguensis،Promicromonospora sp.،Isoptericola variabilis sp. نشان دادند. در میان جدایه ها، سویه منتخب به عنوان variabilis sp. IDAH9. Isoptericola شناسایی و نام گذاری گردید. این سویه U/ml1 فعالیت اگزوگلوکانازی نشان داد. به منظور بهینه سازی تولید آنزیم سویه منتخب، اثر منابع کربن، نیتروژن، توئین 80، ساکاروز بر تولید آنزیم بررسی گردید. نتایج نشان داد، بیشترین فعالیت اگزوگلوکانازی در غلظتهای 2/0% ساکاروز، 6/0% توئین 80 ، 12 گرم بر لیتر از منابع کربنی سبوس و کربوکسی متیل سلولز و 6/5 گرم بر لیتر آمونیوم سولفات حاصل شده است. آنزیم در دمای °C 50 پس از 24 ساعت 64% فعالیت خود را حفظ نمود. بنابراین Isoptericola variabilis sp. IDAH9. می تواند گزینه مناسبی برای تولید اگزوکلوکاناز مقاوم به حرارت از منابع کربنی ارزان قیمت باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ترموفیل ها، اگزوگلوکاناز، سلولاز، Isoptericola Variabilis،
عنوان انگلیسی
Isolation of thermotolerant Isoptericola variabilis IDAH9 and optimization of its exoglucananse activity
چکیده انگلیسی مقاله
This study aimed to isolate the thermophilic bacteria producing exoglucanase from hot springs of Dehloran, in Ilam province, in South-West of Iran. After sampling, bacterial enrichment was performed in a medium containing rice barn or CMC (carboxymethyl cellulose). Identifying bacteria was performed based on characteristics such as universal 16SrRNA gene sequencing using PCR. The isolates indicated the most similarity to species Pseudoxanthomonas mexicana، Chelatococcus daeguensis,Promicromonospora sp., Isoptericola variabilis sp. in the GenBank. The selected strain was identified and named as Isoptericola variabilis sp. IDAH9. The strain showed 1 U/ml exoglucanas activity. In order to optimization of enzyme production, the effects of carbon, nitrogen, Tween-80, and sucrose were evaluated. The results showed that the most exoglucanas activity are obtained at concentrations of 0.2% sucrose, 0.6% Tween 80 and 12 g/l of bran and carboxymethyl cellulose carbon sources and 5.6 g/l of ammonium sulfate. The residual enzyme activity was retained 64% of activity after 24 hour incubation at 50 °C. Therefore, Isoptericola variabilis sp. IDAH9 can be a suitable option for production thermostable exoglucanase from low price carbon sources..
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم عزیزی |
کارشناس ارشد میکروبیولوژی
جعفر همت |
استادیار و عضو هیئت سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
نشانی اینترنتی
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات