این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۶۹-۷۷
عنوان فارسی
افزایش پایداری حرارتی آنزیم گزایلوزیداز باکتری Selenomonas ruminantium با حذف آمینو اسید سیستئین آزاد ۲۸۶ درون ساختار پروتئین
چکیده فارسی مقاله
در صنعت از آنزیم گزایلوزیداز باکتری سلنوموناس رومینانتیوم (SXA) برای تجزیه گزایلان کمپلکس دیواره سلولی استفاده می شود. مهمترین کاربرد صنعتی این آنزیم، تجزیه دیواره سلولی بافیمانده های گیاهی برای تولید سوخت زیستی (Bioethanol) می باشد. یکی از مشکلات صنعتی در استفاده از SXA، پایداری حرارتی نسبتاً پایین آن در دماهای بیش از °C 50 می باشد. هر زیرواحد این آنزیم هموتترامر دارای 4 آمینو اسید سیستئین آزاد می باشد. به نظر می رسد که سیستئین آزاد 286 نقثی در فعالیت آنزیمی ندارد. برای بررسی اثر سیستئین آزاد بر پایداری حرارتی SXA، این آمینو اسید با جهش زایی هدفمند به والین تبدیل گردید. جهش یافته مورد نظر سپس وارد مخمر پیکیا پاستوریس گردید و پارامترهای کینتیکی و پایداری حرارتی گزایلوزیداز جهش یافته با تیپ وحشی مورد مقایسه قرار گرفت. درحالی که دمای بهینه، pH بهینه و کارآیی کاتالایتیکی آنزیم جهش یافته تاحدود زیادی شبیه تیپ وحشی بود، نیمه عمر SXA جهش یافته در دمای °C 55 حدود 65% بیشتر از آنزیم طبیعی به دست آمد (نیمه عمر SXA جهش یافته در دمای °C 55 حدود 14 دقیقه تعیین گردید در حالی که در مورد آنزیم طبیعی حدود 5/8 دقیقه می باشد). نتایج این تحقیق نشان داد که حذف سیستئین آزاد موجود در بخش های درونی و آب گریز SXA منجر به افزایش میان کنش های آب گریز بین زنجیره های جانبی آمینو اسیدهای مجاور آن می گردد که در نهایت سبب بهبود پایداری حرارتی آن می شود که می تواند برای کاربردهای این آنزیم در زیست فناوری بسیار مهم باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Improvement of Selenomonas ruminantium β-xylosidase thermostability by replacement of free buried cysteine 286
چکیده انگلیسی مقاله
β- Xylosidase from Selenomonas ruminantium (SXA) is one of the most important enzyme for the hydrolysis of cell wall hemicellulose. SXA has potential utility in industrial processes especially production of bioethanol from bagasse. However, this xylosidase lose activity drastically above 50 °C. Each monomer of this homotetramer has four free buried cysteine. It seems that cysteine 286 has no role in protein function. In this study, to investigate effects of free buried cysteine on protein thermal stability, Cys 286 was replaced with the same size amino acid, valine. The mutant and native protein have expressed in Pichia pastoris. Kinetic and thermostability parameters of mutant were compared with the wild type enzyme. While pH optimum, temperature profile and catalytic efficiency of recombinant mutant were be found similar to native enzyme, mutant showed about 65% increase in thermostability respect to the wild type at 55 ˚C. Our results showed that free thiol group of cysteine caused the destabilization. Moreover, hydrophobic side chain of valine could involve in a hydrophobic interaction to stabilize SXA. Elimination of a free cysteine enhanced thermal stability without changing the catalytic efficiency of the enzyme that could be very important for biotechnological applications.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احسان دهنوی |
دانشجوی دکتری
سید امید رعنایی سیادت | seyed omid ranaei siadat
رئیس مرکز تحقیقات پروتئین دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
امیر صاحبی |
دانشجوی ارشد دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
خسرو خواجه |
رئیس دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://biot.modares.ac.ir/article_12827_b0bcf08d6379e550ca0cc21700801220.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/899/article-899-187078.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات