این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۷۹-۸۸

عنوان فارسی بهینه سازی تولید لواستاتین در تخمیر غوطه‌ور بوسیله قارچ موناسکوس پورپورئوس
چکیده فارسی مقاله لواستاتین، یک داروی قوی برای کاهش کلسترول خون به حساب می‌آید. از آنجا که علل اصلی مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه، بیماری های قلبی- عروقی است که در نتیجه ی رسوب چربیها و بویژه کلسترول در شریانهای بزرگ بوجود می‌آید، بنابراین، رژیم غذایی حاوی لواستاتین می‌تواند سبب پیشگیری از ابتلا به این بیماری شود. در این پژوهش، لواستاتین، موناکولین K یا مهارکننده رقابتی آنزیم HMG-COA ردوکتاز (آنزیم موثر در سنتز کلسترول)، توسط موناسکوس پورپورئوس PTCC5303در تخمیر غوطه ور تولید شد. 7 عامل تغذیه‌ای و شیمیایی موثر در تولید لواستاتین شامل مالتوز، پپتون،MgSO4.7H2O ، MnSO4.H2O، KH2PO4، تیامین و pH به روش پلاکت برمن غربالگری شدند. از میان عوامل مختلف، مالتوز و MgSO4 به عنوان عوامل مهم در تولید توده زیستی و لواستاتین شناخته شدند. بهینه سازی غلظت این عوامل به کمک روش آماری سطح پاسخ، در فلاسک های چرخان انجام شد. 10 روز پس از رشد موناسکوس پورپورئوس تحت شرایط بهینه حاوی g/L 26 مالتوز، g/L 1/0 MgSO4.7H2O، g/L 5 پپتون، g/L 5/0 MnSO4، g/L 4 KH2PO4، g/L 1/0 Vitamin B1 و در 7 pH،rpm 130، دمای 30 درجه سانتی گراد بیشترین غلظت لواستاتین mg/l 63 بدست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Optimization of lovastatin production in submerged fermentation by Monascus purpureus
چکیده انگلیسی مقاله Lovastatin is a potent agent for lowering cholesterol of blood. Since one of the main reasons of mortality in developing countries is cardiovascular disease, which is caused by precipitation of fatty acid (especially cholesterol) in blood vessels; therefore diets containing lovastatin may prevent this type of disease. In this study, Lovastatin, monacolin K or competitive inhibitor of the HMG-CoA reductase (operative enzyme for cholesterol synthesis) was produced by submerged fermentation using Monascus purpureus PTCC5303. Seven chemical and nutritional parameters including maltose, peptone, MgSO4.7H2O, MnSO4.H2O, KH2PO4, thiamin and pH screened using Plackett Burman experimental design for monacolin production. Among different parameters, maltose and MgSO4.7H2O showed significant effect on biomass and monacolin production. The concentration of these agents were optimized using response surface methodology for lovastatin production in the shaker flask. The optimized medium contained 26 g/L maltose, 5 g/L peptone, 0.1 g/L MgSO4.7H2O, MnSO4.H2O 0.5 g/L, 4 g/L KH2PO4, Vitamin B1 0.1 g/L and pH 7. After 10 days of fermentation in the shaker flask with 130 rpm agitation and 30 ºC, we achieved maximum lovastatin production which was 63 mg/l.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شفیعه منصوری |
دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سید جمال اشرفی | seyed jamal
دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

فاطمه یزدیان |
دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://biot.modares.ac.ir/article_12828_823fbe402d17e36a05d5a60a5c016836.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/899/article-899-187079.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات