این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱۰-۲۰

عنوان فارسی تولید زیستی مداوم تریپتوفان توسط سلول‌های تثبیت‌شده اشریشیا کلی با استفاده از ملاس چغندرقند
چکیده فارسی مقاله ملاس چغندرقند یک منبع کربن شناخته شده، ارزان و دردسترس برای رشد سلول‌های میکروبی است. قند موجود در ملاس به‌عنوان منبع کربن برای رشد میکروب‌ها مصرف می‌شود و ترکیبات غیرقندی آن به‌ویژه ترکیبات نیتروژن‌دار نقش تعیین‌کننده‌ای در بهبود رشد سویه‌های باکتریایی برعهده دارند. از سوی دیگر تثبیت سلول کامل، شامل استقرار سلول دست نخورده و محدود کردن فیزیکی آن در ناحیه ویژه‌ای از فضا با حفظ فعالیت کاتالیتیکی آن است که امکان استفاده مجدد از آن ها را فراهم می‌آورد. این تکنیک انجام پیوسته و سریع فرایندهای زیستی ‌را ممکن می‌سازد. همچنین بازده تولید و کیفیت محصول بهبود می‌یابد و بازیافت ساده‌تر آن امکانپذیر می‌گردد. سلول های زنده تثبیت‌شده، به‌عنوان بیوکاتالیزورهای کنترل شده، قادر به انجام واکنش‌های آنزیمی تک‌مرحله‌ای و فرایندهای تخمیری پیوسته می‌باشند. در بررسی حاضر، سلول‌های اشریشیاکلی در هیدروژل آلژینات کلسیم تثبیت شدند و با استفاده از ملاس چغندر قند به‌عنوان منبع کربن، در واکنش تولید تریپتوفان با دخالت پیش‌سازهای سرین و ایندول مورد استفاده قرار گرفتند. مقایسه تریپتوفان تولیدی توسط کاتالیزور سلولی آزاد و تثبیت‌شده در ژل، بر افزایش %42/9تولید این اسیدآمینه در بستر آلژینات کلسیم دلالت دارد. هم‌چنین این واکنش تولید در 9 سیکل متوالی پیگیری شد و نتایج نشان دادند سلول‌های E.coli تثبیت‌شده در آلژینات، در حضور ملاس چغندرقند قادر به تولید اسیدآمینه تریپتوفان در چندین سیکل سلولی هستند. استفاده از ملاس (محصول جانبی صنایع کشاورزی) برای رشد سلول‌های میکروبی و تولید اسیدآمینه تریپتوفان، سبب کاهش در هزینه تولید و تولید مقرون به‌صرفه تریپتوفان شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Prolonged bioproduction of tryptophan by immobilized E.coli cells using sugar beet molasses.
چکیده انگلیسی مقاله Sugar beet molasses is a well-known, inexpensive and available carbon source for microbial cell growth. Its sugar components are used to produce energy for microbial growth and non-sugar components, especially nitrogen components, have important roles in improvement of cell growth. On the other hand, immobilization of whole cell is establishment and physical limitation of intact cells in specific space that keeps their catalytic activity and provides the possibility of reuse of the cells. This technique allows continuous and accelerated biological processes. It also improves production efficiency and quality and simplifies recycling of product. Immobilized living cells, as controlled catalysts, are able to perform one-step enzymatic reaction and continuous fermentative processes. In this research, E.coli cells were immobilized in calcium alginate hydrogels and using sugar beet molasses as carbon source, were applied for tryptophan production reaction in the presence of its precursors, serine and indole. In comparison between free biocatalysts and immobilized bacterial cells that entrapped in alginate gels, indicated that larger amounts of amino acids (about 42/9%) can produce in calcium alginate. Also the production reaction was followed up for 9 sequential cycles, and results showed that the cells could produce tryptophan amino acid under above conditions. Use of sugar beet molasses (by-product of agriculture industries) for growth of microbial cells and tryptophan production, causes decrease in production cost and more economical production of tryptophan by immobilized E. coli.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فروه السادات حسنی |
دانشگاه الزهرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه الزهرا (Alzahra university)

سیده زهرا موسوی نژاد | seyedeh zahra
دانشگاه الزهرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه الزهرا (Alzahra university)

جمشید فولادی |
دانشگاه الزهرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه الزهرا (Alzahra university)


نشانی اینترنتی http://biot.modares.ac.ir/article_12380_deb4cb776a994c44f53d981ca0deac93.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/899/article-899-187081.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات