این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۱۵-۲۹

عنوان فارسی اثر یون های فلزی Ca۲+ و K+ بر پایداری حرارتی مالتوژنیک آمیلاز ژئوباسیلوسی
چکیده فارسی مقاله مالتوژنیک آمیلازها زیرگروهی از خانواده آلفا-آمیلاز است که توانایی هیدرولیز چندین پیش‌ماده مانند نشاسته، پلولان و سیکلودکسترین‌‌ها (CDs) را دارد، ولی سیکلودکسترین‌‌ها را به بقیه ترجیح می‌‌دهد و برخلاف سایر آلفا-آمیلازها داخل سلولی است. از این آنزیم در فرایندهای صنعتی بسیاری مانند صنایع غذایی، تخمیر و داروسازی می‌توان استفاده کرد. اثر غلظت‌‌های مختلف یون‌‌های فلزی C‏a2+ وK+ بر پایداری حرارتی آنزیم در دمای C° 65 مشخص کرد که یون کلسیم سبب کاهش و یون پتاسیم موجب افزایش پایداری حرارتی می‌شود. بر اساس بررسی‌های پیشین مشخص شده است که غلظت‌‌های مختلف یون‌های یادشده باعث کاهش یا افزایش فعالیت آنزیم می‌‌شود. ساختار دوم آنزیم با دورنگ‌نمایی دورانی در حضور و نبود یون‌‌های کلسیم و پتاسیم بررسی شد که درصد ساختار α-هلیکس در غلظت‌‌های 1 و 10 میلی‌مولار یون کلسیم نسبت به نبود یون، کاهش داشت اما در غلظت 5 میلی‌مولار، درصد ساختار α-هلیکس، افزایش چشم‌گیری نسبت به نبود یون نشان داد. درصد ساختار α-هلیکس در غلظت‌‌های 1 و 5 میلی‌مولار یون پتاسیم نسبت به نبود این یون، افزایش و در غلظت 10 میلی‌مولار کاهش داشت؛ در غلظت 10 میلی‌مولار یون پتاسیم، افزایش رندوم کویل نسبت به نبود یون دیده شد. برای بررسی ساختار سوم پروتئین در حضور و نبود غلظت‌‌های فوق، از روش فلورسانس ذاتی (با برانگیختگی در طول موج 280 نانومتر) استفاده شد که نشان داد یون کلسیم در غلظت‌‌های 1 و 5 میلی‌مولار سبب افزایش و در غلظت 10 میلی‌مولار موجب کاهش ساختار سوم می‌‌شود. یون پتاسیم نیز در همه‌ی غلظت‌ها سبب افزایش ساختار سوم پروتئین می‌شود. نتایج اسپکتروسکوپی هم‌خوانی خوبی با نتایج مربوط به پایداری حرارتی دارد. محاسبه پارامترهای ترمودینامیکی نشان می‌‌دهد که اثر ناپایدارکنندگی کلسیم و پایدارکنندگی پتاسیم به ترتیب آنتالپیک (کاهش ΔH#) و آنتروپیک (کاهش ΔS#) است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مالتوژنیک آمیلاز، پایداری حرارتی، یون‌‌های فلزی C‏a2+ و K+،

عنوان انگلیسی Effect of Ca+2 and K+ ions on Thermal Stability of Geobacillus Maltogenic Amylase
چکیده انگلیسی مقاله  Maltogenic Amylases (MAase) are a subfamily of Į-amylase family that can hydrolyze multiple substrates including starch, pullulan and cyclodextrins however, they prefer cyclodextrins to others, and unlike other Į-amylases, they are intracellular. This enzyme has the potential for use in many industrial processes such as food, fermentation and pharmacy. The effect of different concentrations of Ca2+ and K+ ions on irreversible thermoinactivation of the enzyme at 65 ÛC showed that Ca2+ and K+ decreased and increased its thermal stability. The CD spectra of the enzyme in the presence and absence of metal ions were measured to detect changes in the secondary structure contents. The spectra showed a decrease in the Į-helix content in the presence of 1 and 10 mM of Ca2+, but in the presence of 5 mM, a drastic increase in Į-helix content of the enzyme was witnessed. In the presence of 1 and 5 mM of Na+ the Į-helix content decreased, while it was increased in the presence of 10 mM. The results from intrinsic fluorescence of the protein (excitation at 280 nm) indicated that Ca2+ ion at 1 and 5 mM caused an increase in tertiary structure of the enzyme; however, at 10 mM, a decrease was observed in its tertiary structure. K+ ion at all concentrations increased the tertiary structure of the enzyme. These spectroscopic results are in a good agreement with the thermostability data. It was shown that destabilizing effect of calcium was enthalpic (decrease in ǻH#) whereas the stabilizing effect of potassium was entropic (decrease in ǻS#).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا حسن ساجدی | hasan sajedi
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

پروانه رحمتی خانه سری | rahmati khaneh sari
دانشجو

خسرو خواجه |
عضو هیأت علمی دانشگاه


نشانی اینترنتی http://biot.modares.ac.ir/article_12053_5d01d756da75778ea6c9169a89f8d730.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/899/article-899-187095.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات