این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۷۹-۹۴

عنوان فارسی اثر تثبیت آنزیمی روی فعالیت و پایداری «پاپایین»
چکیده فارسی مقاله پ پاپایین (2.22.4.3EC)، سیستئین پروتئازی با فعالیت کاتالیزوری قابل‌توجه است که امروزه کاربرد گسترده در صنایع دارد. استفاده از پاپایین تثبیت‌شده در بسیاری از فرایندها، مزایایی ارزشمند دارد و در برخی موارد ضروری است. از سیستئین بیشتر برای دست‌یابی به فعالیت مناسب، به عنوان فعال‌کننده پاپایین استفاده می‌شود. از طرفی، برخی از یون‌های دوظرفیتی مانندCa2+ به عنوان مهارکننده این آنزیم عمل می‌کنند. در این پژوهش پس از فعال کردن ژل سفارز6B به‌وسیله‌ی سیانوژن برومید، برای اتصال کووالان آنزیم، محلول پروتئینی با غلظت mg/ml 5 به ژل فعال اضافه شد. برای مسدودکردن گروه‌‌های فعال آزاد روی ژل که پس از اضافه شدن آنزیم با آن واکنش نداده بودند، از محلول M2 گلیسین استفاده شد. نتایج نشان داد که تثبیت آنزیم روی این بستر موجب پایداری نسبت به زمان، دما، pH‌های بحرانی و همچنین افزایش مقاومت در برابر اثر مهارکنندگی یون‌‌های دوظرفیتی می­شد. دمای بهینه آنزیم تثبیت‌شدهC °20 (از 60 به C°80) از آنزیم آزاد بیشتر بود و pH بهینه نیز از 7 به 8 رسید. شاخص‌های سینتیکی آنزیم (Km و kcat) نیز هنگام تثبیت دچار تغییر شدند. این نتیجه بسیار اهمیت دارد به ویژه اگر بدانیم که تثبیت آنزیم‌ها موجب کاهش فعالیت و کارایی کاتالیتیک آن‌ها می‌‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پاپایین، تثبیت، سیستئین، فعالیت، پایداری، شاخص‌های سینتیکی،

عنوان انگلیسی The Effect of Enzyme Immobilization on the Activity and Stability of Papain
چکیده انگلیسی مقاله Papain (EC2.22.4.3) is a thiol protease with high level of activity that has widespread industrial applications. The use of immobilized papain provides many advantages over its free form. In many applications, cysteine must be added as an activator. On the other hand, certain bivalent metal ions including Ca2+ behave as the inhibitors of papaein. In the present study, after preparation of Sepharose 6B with CNBr, a 5 mg/ml-protein solution was added to activate the gel for covalent attachment of enzyme and, subsequently, 2M glycine solution was added to block the remaining active groups on the gel. The immobilization process brought about significant enhancement of storage, thermal stability, stability at extreme pHs, and resistance against the inhibitory effect of bivalent metal ions with respect to papain. The optimum temperature of papain was increased by 20 °C (from 60 to 80 °C) and its optimum pH was shifted from 7 to 8.0 upon immobilization. Also km and kcat of the enzyme altered due to the immobilization process.These results are important in particular if one considers that the major problem in enzyme immobilization is the loss of enzyme activity and catalytic efficiency.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله احمد ابول پور همایی | ابول pour homaei
هیئت علمی دانشگاه هرمزگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه هرمزگان (Hormozgan university)

ریحانه سریری |
هئیت علمی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

رضا حسن ساجدی | hasan sajedi
هئیت علمی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://biot.modares.ac.ir/article_11459_bf461234cec1fa0e461cc7ebcff1cc8c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/899/article-899-187109.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات