این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۶۷-۸۰

عنوان فارسی مهار تیروزیناز قارچی با نیتروآنیلین ها و مشتقات وانیلینی آنها
چکیده فارسی مقاله تیروزیناز یا پلی فنل اکسیداز (PPO) یک منواکسیژناز حاوی مس می باشد که مسئول تولید ملانین در جانوران می باشد. این آنزیم هر دو فعالیت هیدروکسیلاسیون منوفنل ها به O- دی فنل ها (فعالیت مونوفنلازی) و اکسایش آن به O- کوئینون ها (فعالیت دی فنلازی) را بروز می دهد. مهار تیروزیناز بسیار حائز اهمیت بوده و جستجو برای مهارکننده های جدید تیروزیناز جذاب بوده است. در این تحقیق‏‎‏، برای اولین بار اثر 2-نیتروآنیلین (a) 3-نیتروآنیلین (b)، 4-نیتروآنیلین (c) و همچنین مشتقات وانیلینی جدید آنها یعنی 2-نیتروبنزن آمینیوم 4-فرمیل-2-متوکسی فنولات (d) 3-نیتروبنزن آمینیوم 4-فرمیل-2-متوکسی فنولات (e) و 4-نیتروبنزن آمینیوم 4-فرمیل-2-متوکسی فنولات (f) روی فعالیت دی فنلازی تیروزیناز با استفاده از دوپامین هیدروکلرید مورد بررسی قرار گرفت. از میان آنها ترکیب c قویترین مهارکننده شناخته شد در حالیکه ترکیب d به عنوان فعال کننده شناخته شد. IC50 این ترکیبات به ترتیب زیر بود: b> f= a> e> c. ترکیبات a، b و f مهارکننده های رقابتی و c و e نیز مهارکننده های نارقابتی بود. نتایج نشان داد موقعیت گروههای آمینو و نیترو و قدرت الکترون کشندگی گروههای عاملی در کربن شماره 1 به ترتیب در نیتروآنیلین ها و مشتقات وانیلینی آنها در قدرت مهاریشان مهم است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تیروزیناز، قهوه ای شدن آنزیمی، مهارکنندگی، نیتروآنیلین ها،

عنوان انگلیسی Enzymatic browning, Inhibition, Nitroanilines, Tyrosinase
چکیده انگلیسی مقاله Tyrosinase also known as polyphenol oxidase (PPO) is a copper-containing mono-oxygenase, which is responsible for melanization in animals and the enzymatic browning of fruits. It displays two distinct enzymatic activities: hydroxylation of monophenols to o-diphenols (monophenolase activity) and oxidation of the latter to o-quinones (diphenolase activity). The inhibition of tyrosinase is very important and encourages us to takes special attempts to search for new inhibitors. For the first time in the present study, the effects of 2-nitroaniline (a), 3-nitroaniline (b) and 4-nitroaniline (c) as well as their newly synthesized vanillin derivatives (2-nitrobenzenaminium 4-formil-2-metoxyphenolate (d), 3-nitrobenzenaminium 4-formil-2- metoxyphenolate (e) and 4-nitrobenzen aminium 4-formil-2-metoxyphenolate (f)) were studied on the oxidation of dopamine hydrochloride by mushroom tyrosinase. Among them, 4-nitroaniline (c) exhibited the strongest inhibitory effect, while acted as an activator. For these compounds, the IC50 follows the order of b> f= a> e> c. Compounds a, b and f were competitive while c and e were un-competitive inhibitors. The results indicated that the relative positioning of amino and nitro groups is important in the inhibition of the enzyme.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا حسن ساجدی | hasan sajedi
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

معصومه باقری کالمرزی | bagheri kalmarzi
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

الهام اسدالهی |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

نصر الله محمودی |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

عطیه مهدوی |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

رضا حاجی حسینی |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://biot.modares.ac.ir/article_3322_94c9c66a1adea0858d2619c756936140.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/899/article-899-187116.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات