این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
سلول و بافت
، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۳۶۹-۳۷۸
عنوان فارسی
مطالعه تکوین پرچم و مقایسه میزان پروتئین دانه گرده گیاه آویشن تفلیسی (Thymus transcaucasicus) در دو منطقه آبعلی و رودبار
چکیده فارسی مقاله
هدف: گیاه آویشن تفلیسی با نام علمی Thymus transcaucasicusبه تیره نعناعیان (Lamiaceae) تعلق دارد. با توجه به اهمیت شناخت مراحل تکوینی گیاهان در گسترش دانش زیست شناسی، برای این تحقیق آویشن تفلیسی که دارای ارزش غذایی، دارویی و اقتصادی زیادی است، انتخاب شد. مواد و روشها: گلها و غنچهها در مراحل مختلف نمو از گیاهان رویش یافته در دو زیستگاه طبیعی در مناطق آبعلی و رودبار جمع آوری شده در فیکساتور F.A.Aتثبیت ودر الکل 70 درصد نگهداری شدند. نمونهها پس از قالب گیری در پارافین با میکروتوم برش گیری گردید. رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین انجام گرفت. برای مشاهده میکروسکوپی دانه گرده از روش استولیز، بهمنظور مشاهده تزئینات سطح دانه گرده از میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM) و جهت مقایسه میزان پروتئینهای دانه گردهی منطقه آبعلی و رودبار از دو روش الکتروفورز و برادفورد استفاده شد. نتایج: بساک از نوع چهار کیسهای و دیواره بساک چهار لایهای شامل: اپیدرم، لایه مکانیکی، لایه میانی و لایه تغذیه کننده (تاپی) است. تاپی بهصورت ترشحی است. دانه گرده در زمان انتشار دارای سه هسته و شش شکاف رویشی و تزئینات سطح دانه گرده از نوع مشبک منفذدار است. میزان کل پروتئینهای دانه گرده آویشن تفلیسی جمع آوری شده از منطقه آبعلی بهمیزان قابل توجهی بیشتر از پروتئینهای دانه گرده گیاه جمع آوری شده از منطقه رودبار بود. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، بساک با دیواره چهار لایه و تاپی ترشحی در آویشن تفلیسی مشاهده شد. پژوهش حاضر اولین مطالعه تکوینی و بررسی میزان پروتئینهای دانه گرده، Thymus transcaucasicus میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Thymus transcaucasicus، دانه گرده، پروتئین، میکروسپورزایی،
عنوان انگلیسی
Study on Development of Stamen and Comparison of Pollen Proteins Thymus transcaucasicus in Two RegionsAbali and Roodbar
چکیده انگلیسی مقاله
Aim: Thymus transcaucasicus blongs to the family Lamiaceae. With respect to the importance of plant developmental stages in the expanding knowledge of biology, for this research Thymus transcaucasicus which has nutritional, medicinal and economical value was chosen. Material and method: The flowers and buds in different developmental stages were collected from their natural habitats in Abali and Roodbar, fixed in FAA, stored in ethanol 70, embedded in paraffin wax and sliced with a microtom. Staining was carried out with Hematoxylin and Eosine. Microscopic study of pollens was carried out using asetolys, in order to investigate the pollen surface ornamentation we used scanning electronic microscope (SEM), and to compare the pollen proteins from Abali and Roodbar, electrophoresis and Bradford techniques were applied. Results: Anther was having four sacs and its wall was made of four layers including: epidermis, endothecium, middle layer and tapetum layer. Tapetum was in secretive form. The pollen at the time of pollination had three nucleus and six colpus with reticulate Exin ornaments. The total amount of protein in Thymus transcaucasicus pollen collected from the Abali area was much more than protein extracted from pollen collected from Roodbar area. Conclusion: Due to the results of this study, in the Thymus transcaucasicus anther wall with four layers and secretive tapetum was observed. The present research is the first study on development and protein content of Thymus transcaucasicu pollen.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Thymus transcaucasicus, Pollen, proteins, Microsporogenesis
نویسندگان مقاله
گلناز تجدد |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تران شمال، دانشکده علوم زیستی، گروه زیست شناسی، ، واحد تهران شمال، ، تهران، ایران
احمد مجد |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تران شمال، دانشکده علوم زیستی، گروه زیست شناسی، ، واحد تهران شمال، ، تهران، ایران
راحله رنجبر |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تران شمال، دانشکده علوم زیستی، گروه زیست شناسی، ، واحد تهران شمال، ، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://jct.araku.ac.ir/article_12030_75fcc8a7b597e64ed268cb54f1a51f5b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/910/article-910-187624.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات