این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
سلول و بافت
، جلد ۳، شماره زمستان ۹۱، صفحات ۳۱۹-۳۲۷
عنوان فارسی
کاربردنشانگرپروتئینهای ذخیرهایبذردرجداسازی هفت رقم سویا (Glycine max)
چکیده فارسی مقاله
هدف: هدف از این مطالعه بررسی تفاوت هفت رقم بذر سویاتحت کشت در ایران بر اساس الگوی پروتئینهای ذخیرهای بذر با استفاده از روشSDS-PAGE میباشد. مواد و روشها: پروتئینمحلولکلدانه از هفت رقم سویا تحت کشت در ایران شامل: GK،L17 ،ساری،033،032،تلار و سحر استخراج و اندازهگیری شد.سپسالگویالکتروفورزیپروتئینهایذخیرهای دانههای هفت رقم سویا با روش SDS-PAGE بررسی گردید. تراکمنسبیباندهایپروتئینیبهوسیلهنرمافزار آنالیز شد. همچنینبرپایهحضوروغیابباندهاوباتحلیلخوشهای،روابط خویشاوندیارقام سویا ارزیابیگردید. نتایج: نتایج حاصل از آنالیز محتوای پروتئین کل دربذرهای هفت رقم سویا نشان داد که تنها در یک رقم محتوای پروتئین کل به صورت معنیداری نسبت به سایر واریتهها کمتر بود. در این مطالعهبر روی ژل 11 باند اصلی و پلی مورفیک برای بررسی تنوع ژنتیکی تشخیص داده شد و آنالیز گردید. در این باندها تفاوت در شدت بیان پروتئینها در میان ژنوتیپهای مختلف مشاهده شد.روابطخویشاوندیمیان هفترقمسویابرپایهالگویپروتئینیدانههای سویابررسیگردید و رقمهایی که دارای بیشترین و کمترین شباهت بودند مشخص شدند. نتیجه گیری: الگوی پروتئینی بذرهای سویا بر پایه حضور و عدم حضور باندهای پروتئینی میتواند تنوع ژنتیکی را مشخص سازد و همچنین شناساگرهای پروتئینی خاصی معرفی کند که در شناسایی ارقام مختلف استفاده گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الکتروفورز، سویا، نشانگر پروتئینی،
عنوان انگلیسی
Application of Seed Storage Protein Marker for Identification of Seven Soybean (Glycine max) Cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
Aim: The purpose of this study is evaluation of seven different varieties of soybean seeds cultivated in Iran based on seed storage protein patterns using SDS-PAGE method. Material and methods: First, total soluble protein extracted from seeds of seven different varieties of soybean cultivated in Iran including: GK, L17, Sari, 033, 032, Talar and Sahar were measured. The electrophoretic pattern of storage proteins of soybean seeds was evaluated by SDS_PAGE method. Relative density of protein bands was analyzed. Relationships among the seven varieties of soybeans were evaluated based on the presence or absence of protein bands and cluster analysis. Results: Protein content of soybean seeds showed that total protein in only one variety decreased compared to other varieties. In this study, 11 polymorphic bands on a gel for evaluation of genetic variation were detected and analyzed. Differences in intensities of protein expression were observed among different genotypes. Relationships among the seven varieties of soybeans were studied based on protein patterns and the highest and lowest similarities among varieties were identified. Conclusion: The protein pattern of soybean seeds based on the presence or absence of protein bands can identify genetic variation and will also introduce specific protein markers that might be used to identify different varieties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
electrophoresis, Protein marker, Soybean
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://jct.araku.ac.ir/article_2532_bbc00e8b6a237e146e9f89ecef9e2b3b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/910/article-910-187704.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات