این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
سلول و بافت، جلد ۱، شماره پاییز ۸۹، صفحات ۹-۱۸

عنوان فارسی بررسی آفلاتوکسین M۱ شیر و ارتباط آن با فلور قارچی خوراک دام مصرفی در استان مرکزی
چکیده فارسی مقاله هدف: مصرف خوراک دام آلوده به Aspergilus سبب تولید آفلاتوکسین و ایجاد اختلال در چرخه سلامت دام، شیر و افراد مصرف کننده می گردد. در این پژوهش بررسی آفلاتوکسین M1 شیر و ارتباط آن با فلور قارچی خوراک دام مصرفی در استان مرکزی انجام گردید. مواد و روش‏ها: خوراک دام سالانه مصرفی ده دامداری استان مرکزی در 1388 و 1389 بررسی گردید. جداسازی، کشت و تشخیص قارچ های موجود در آنها انجام و آفلاتوکسین موجود درشیر تولیدی به روش الایزا اندازه گیری شد و ارتباط بین ترکیب خوراک دام، کپک و آفلاتوکسین M1 در شیر دام سنجش گردید. نتایج: نتایج نشان داد بیشترین مواد تشکیل دهنده خوراک دام شامل ذرت، کنجاله پنبه دانه و کلزا، مکمل های غذایی، جو، سبوس گندم، نان خشک، پودر چربی و یونجه می باشند. بیشترین عامل آلودگی وجود کپک های Aspergilus clavatus، A. flavus وRhizopus stolonifer بودند. نتایج مطالعه سالانه آفلاتوکسین در شیر دامداری ها وجود آفلاتوکسین M1 را در همه آنها نشان داد. آنالیز آماری داده های سالیانه خوراک دام و آفلاتوکسین وجود ضریب همبستگی قوی بین کنجاله کلزا و سویا با کپک های آسپرژیلوس در خوراک دام و آلودگی شیر به آفلاتوکسین را تأیید نمود. نتیجه گیری: پس کنترل آلودگی خوراک دام به کفک ها، بهترین روش برای جلوگیری از آلودگی شیر و فرآورده های آن به آفلاتوکسین هاست که به بهبود سلامت جامعه کمک می کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آسپرژیلوس، آفلاتوکسین M1، خوراک دام، شیر،

عنوان انگلیسی Study of milk aflatoxin M1 and its relationship with feed fungi flora in Markazi Province
چکیده انگلیسی مقاله Aim: Utilizing Aspergillus polluted feed causes aflatoxin production, disturbing disordered domestic health, milk and consumers cycle. In this research the relationship of milk aflatoxin M1 and feed fungi flora was studied in Markazi Province. Materials and methods: In this study the feed composition used in ten grazieries in Markazi Province in years 2009 and 2010 were examined. Isolation, cultivation and identification of feed fungi were done. Also the resulting produced milk aflatoxin M1 was measured using ELISA method.Then the relationship between feed composition, molds and milk aflatoxin were calculated. Results: Results showed that the most feed composition were zea, cotton and kolza cakes, feed complementary, barley, wheat bran, dried bread, fat powder and alfalfa. The most comon feed pollutants were Aspergillus flavus, A. clavatus and Rhizopus stolonifere. Anuall studies on collected milk from grazieries showed existing aflatoxin M1 in all of them. Statistical analysis of data confirmed a strong correlation between soya and kolsa cakes with Aspergillus molds in feed and milk pollution to aflatoxin. Conclusion: Control al feed mold pollution is the best method for the prevention of milk and its products bing polluted to aflatoxins that helps to improve community health.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aflatoxin M1, Aspergillus, Feed, milk

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://jct.araku.ac.ir/article_1005_649e46a745abbf7dc3bc8a6e0802f765.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/910/article-910-187774.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات