این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولید گیاهی، جلد ۲۶، شماره ۲، صفحات ۱۷۳-۱۹۳

عنوان فارسی بررسی بهینه ‌سازی ترکیب‌های مختلف محیط کشت بر برخی از ویژگی های کمی و کیفی قارچ صدفی طلایی (Pleurotus citrinopileatus)
چکیده فارسی مقاله چکیده سابقه و هدف: برای تولید گونه های مختلف قارچ های صدفی دامنه وسیعی از مواد لیگنوسلولزی مختلف می تواند مورد استفاده قرار گیرند اما جهت تبدیل بیولوژیکی ضایعات لیگنوسلولزی صنعتی و کشاورزی و انتقال بیشتر مواد غذایی از بستر کشت به اندام بارده به مقادیر مواد غذایی موجود در بستر (نوع محیط کشت) و همچنین قدرت تجزیه کننده گی میسلیوم بستگی دارد. عدم بومی سازی اطلاعات فنی در تولید قارچ های خوراکی و همچنین نبود فرمولاسیون مناسب محیط کشت از مشکلات اساسی در تولید تجاری و صنعتی قارچ های صدفی در کشور می باشد بنابراین یافتن بستر کشت مناسب جهت تولید قارچ صدفی طلایی گام نخست در پرورش این قارچ خوراکی می باشد. مواد و روشها: در این آزمایش از ضایعات مختلف محصولات کشاورزی و صنعتی شامل خاک اره، کلش گندم، ضایعات برگ خرما، مخلوط خاک اره با کلش گندم (به نسبت برابر)، مخلوط خاک اره با ضایعات برگ خرما (به نسبت برابر)، مخلوط کلش گندم با ضایعات برگ خرما (به نسبت برابر) و همچنین مکمل‌های شیمیایی اوره (10 گرم در لیتر به ازای هر کیلوگرم بستر کشت، بر اساس وزن تر)، سولفات منگنز (7 میکروگرم در کیلوگرم بر اساس ماده خشک بستر کشت)، فسفات آمونیوم (15 گرم در لیتر به ازای هر کیلوگرم بستر کشت، بر اساس وزن تر) و مکمل های زیستی قارچ مایکوریزای (یک میلی‌لیتر ماده تلقیح قارچ Glomus mosseae به ازای هر کیلوگرم اسپاون قارچ طلایی) و ورمی کمپوست (6 درصد وزن تر بستر کشت) استفاده شد. پس از آماده سازی و تنظیم رطوبت بستر کشت عمل استریل با استفاده از آب جوش انجام شد. در این آزمایش برخی از صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمایی و رشد رویشی و عملکرد قارچ صدفی طلایی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که مقادیر نیتروژن قارچ های تولید شده بر روی بستر کشت ضایعات برگ نخل خرما غنی شده با مکمل زیستی مایکوریزا، 21/8 درصد و همچنین محتوای نیتروژن قارچ های پرورش یافته بر روی بستر کشت کلش گندم غنی شده با فسفات آمونیوم، 51/4 درصد ثبت گردید. همچنین کامل شدن مرحله رشد رویشی میسلیوم قارچ در بسترهای کشت غیر ترکیبی خاک اره غنی شده با قارچ میکوریزا و نیز در بستر کشت ضایعات برگ نخل خرما غنی شده با قارچ مایکوریزا هر دو به مدت 60/14 روز طول کشید و نیز این مرحله در بستر کشت کلش گندم غنی شده با مکمل شیمایی سولفات منگنز 9 روز طول کشید همچنین یشترین (00/2079) و کمترین (20/813) عملکرد کل (وزن تر) اندام میوه ای به ترتیب به بستر کشت کلش گندم غنی شده با سولفات منگنز و بستر کشت ضایعات برگ نخل خرما غنی شده با مایکوریزا اختصاص داشت. نتیجه گیری: در این پژوهش، از بین بسترهای ترکیبی و غیر ترکیبی مختلف که مورد غنی سازی قرار گرفت وزن و کیفیت اندام بارده بالغ قارچ های تولید شده از بستر کشت کلش گندم غنی شده با مکمل شیمیایی سولفات منگنز (7 میکروگرم در کیلوگرم بر اساس ماده خشک بستر کشت) در مقایسه با سایر تیمارها از لحاظ آماری برتر بودند. واژه های کلیدی: بستر کشت، ترکیبات آلی، قارچ های صدفی، مکمل های غذایی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بستر کشت، ترکیبات آلی، قارچ های صدفی، مکمل های غذایی،

عنوان انگلیسی Investigating the optimization of different substrate on some quantitative and qualitative atributies of golden oyster mushroom (Pleurotus citrinopileatus)
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and objectives: For the production of various species of oyster mushroom a wide range of lignocellulosic materials different can be used, but to convert biological lignocellulosic waste industrial and agricultural and transport more food from substrate to fruiting body depends to the amount of available foodstuffs in substrate (type culture medium) as well as the power of mycelium degrading agents. Non-localizing technical information on the production of edible mushrooms and the lack of suitable formulation substrate from main problems in the production of commercial and industrial oyster mushroom in the country, so finding a suitable substrate for the production of golden oyster mushroom is first step in the development of this mushroom are be. Materials and Methods: In this experiment, various wastes from agricultural and industrial products are included: sawdust, wheat straw, date palm leaf wastes, the combination of sawdust with wheat straw (in equal proportion), combination of sawdust with date palm leaf wastes (in equal proportions), combination wheat straw and date palm leaf wastes (in equivalent ratio) as well as chemical supplements of urea (10g per liter in per kg of substrate based on fresh weight of substrate), manganese sulfate (7μg. kg based on dry matter substrate), ammonium phosphate (15g in liter per kilogram of substrate, based on fresh weight of substrate) and bio additives supplement mycorrhizal (one milliliter of Glomus mosseae inoculum per kg of spawn) and vermicompost (6% fresh weight of substrate). After preparing and adjusting the humidity, the substrate was sterilized with using boiling water. In this experiment, some physiological and biochemical traits, vegetative growth and yield golden oyster mushroom were evaluated. Results: The results showed that nitrogen contents of fruit bodies produced on substrate date palm leaf wastes that enrichment with mycorrhizal bio-supplementation were 8.21%, as well as the nitrogen contents of fruit bodies produced on substrate wheat straw that enrichment with ammonium phosphate recorded 4.51%. The completion of the growth stage of mycelium (spawn run) of oyster mushroom in the non-mixed substrate sawdust that enrichment with the mycorrhizal and also in substrate date palm leaf wastes that enrichment with mycorrhiza lasted for 14/60 days, and this stage (spawn run) also took place in substrate wheat straw that supplemented with manganese sulfate lasted 9 days. Also, the highest (2079.00g) and lowest (813.20g) total yield (fresh weight) of fruit bodies were wheat straw substrate that enrichment with manganese sulfate and date palm leaf wastes that enrichment with mycorrhiza respectively. Conclusion: In this study, mixed and non-mixed substrates that were enriched were evaluated weight and quality of fruit produced from wheat straw substrate that enrichment with chemical supplement of manganese sulfate (7μg/kg based on dry matter substrate) were statistically superior to other treatments. Keywords: Food supplements, Organic compounds, Oyster mushrooms, Substrate.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عباسعلی کیماسی |
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

داریوش رمضان |
استادیار علوم باغبانی (فیزیولوژی و اصلاح سبزی)، گروه علوم باغبانی و فضای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

مهدی آران |
استادیار علوم باغبانی- گروه علوم باغبانی و فضای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

رضا باقری |
مربی گروه علوم باغبانی و فضای سبز دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل.


نشانی اینترنتی http://jopp.gau.ac.ir/article_4666_3a16525a6e8d0b974e3a246c2e3d7627.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1369/article-1369-1901027.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات