این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
شیمی و مهندسی شیمی ایران، جلد ۳۲، شماره ۴، صفحات ۵۹-۶۹

عنوان فارسی تهیه و بررسی ویژگی های آمیخته های پلی اتیلن سبک ـ نشاسته گرمانرم؛ قسمت اول: اثر سازگارکننده ی PE-g-MA بر خواص مکانیکی و رفتار جریان
چکیده فارسی مقاله  در این پژوهش، اثر پلی اتیلن پیوند خورده با مالئیک انیدرید (PE-g-MA) بر خواص مکانیکی، شکل شناسی و رفتار جریان آمیخته ‌های زیست تخریب پذیر پلی اتیلن سبک- نشاسته گرمانرم مطالعه شده است. نشاسته گرمانرم از پیش اختلاط نشاسته خالص با 35% وزنی گلیسیرول در دمای اتاق به ‌دست آمد. مخلوط به دست آمده سپس با استفاده از مخلوط کن داخلی در دمای oC140، دور rpm 60 و به مدت 8 دقیقه به صورت مذاب به ‌دست آمد. آمیخته ‌های پلی اتیلن سبک - نشاسته گرمانرم دارای درصدهای گوناگون نشاسته گرمانرم (10 تا 40% وزنی) با (3% وزنی) و بدون PE-g-MA، با استفاده از اکسترودر تک مارپیچه تهیه شد.شکل شناسی سطح آمیخته ‌های تهیه شده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خواص مکانیکی و جریان نمونه‌ ها با استفاده از روش‌های استاندارد مربوطه انجام شدند. تصویرهای میکروسکوپی بهبود پراکندگی ذره ‌های نشاسته در ماتریس پلی اتیلن و چسبندگی بین سطحی فازها با استفاده از سازگار کننده را تأیید می ‌کنند. نتیجه ‌های ویژگی‌های مکانیکی نیز نشان می‌ دهد که استحکام کششی نهایی، ازدیاد طول در نقطه شکست، مدول کششی و استحکام ضربه نسبی آمیخته‌ ها با افزایش مقدار نشاسته گرمانرم کاهش می‌ یابند. با این وجود، نمونه های سازگار شده خواص مکانیکی بالاتری نسبت به نمونه های بدون سازگارکننده نشان می ‌دهند. افزون بر این، نتیجه ‌های آزمون‌های رئولوژیکی نشان می ‌دهد که با افزایش مقدار نشاسته گرمانرم، شاخص جریان مذاب (MFI) نمونه ‌ها کاهش و در نتیجه گرانروی ظاهری آنها افزایش می ‌یابد. همچنین با افزایش نرخ برشی، گرانروی ظاهری نمونه‌ ها کاهش می‌ یابد که نشان دهنده رفتار شبه پلاستیک آمیخته‌ های تهیه شده می‌ باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Preparation and Study on the Properties of LDPE-Thermoplastic Starch Blends; Part I: Effect of PE-g-MA on the Mechanical Properties and Flow Behavior
چکیده انگلیسی مقاله In this work, effect of maleic anhydride grafted- LDPE (PE-g-MA) on the mechanical, morphology and flow behavior of biodegradable LDPE-thermoplastic corn starch (TPS) blends were investigated. TPS was prepared by mixing neat starch and glycerol (35wt. %) at room temperature. The mixture then was melt-compounded using an internal mixer at 140oC, rotor speed of 60 rpm for 8 minutes. LDPE-TPS blends containing different contents of TPS (0-40wt. %) with (3wt. %) and without the addition of PE-g-MA, were prepared using a single-screw extruder. Surface morphology of the prepared blends was investigated by Scanning Electron Microscopy (SEM). Also, mechanical properties and flow behavior of the prepared samples were carried out by means of related standard test methods. Scanning electron micrographs of the samples show improvement in dispersion of the starch particles in LDPE matrix in the presence of PE-g-MA as a compatibilizer. Also, the results of mechanical properties indicate that as TPS concentration increases, the ultimate tensile strength, elongation at break, Young’s modulus and relative impact strength of the blends decrease. However, the compatibilized blends represent higher mechanical properties than the blends without any compatibilizer. Furthermore, the addition of starch to LDPE decreases the melt flow index values of the samples and subsequently increases their apparent viscosity.The results of rheological tests also indicate that as shear rate increases, the apparent viscosity of the samples decreases (shear thinning).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم ثابت زاده |
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

روح الله باقری |
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

محمود معصومی |
اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)


نشانی اینترنتی http://www.nsmsi.ir/article_5557_da31b81e93603197ff8c2d6ff9d4f14b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/931/article-931-190332.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات