این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
شیمی و مهندسی شیمی ایران، جلد ۳۲، شماره ۳، صفحات ۱۳-۲۴

عنوان فارسی مقایسه نفوذ پذیری، زاویه تماس و ویژگی های گرمایی نانو چندسازه های بر پایه کربوکسی متیل سلولز دارای دو نوع نانو پرکننده: نانو رس و نانو ویسکر سلولز
چکیده فارسی مقاله کربوکسی متیل سلولز، پلی ساکاریدی است که توانایی تشکیل فیلم‌های شفاف و به نسبت مقاوم را داراست. نانو رس (مونت موریلونیت) و نانوویسکر سلولز دو نوع نانوپرکننده به ترتیب با اشکال هندسی ورقه ‌ای و میله ‌ای می‌باشند که اولی ماده ای تجدید ناپذیر و زیست تخریب ناپذیر و دومی تجدید پذیر و زیست تخریب پذیر است. در حال حاضر، نانو بلور سلولز به ‌صورت صنعتی تولید نمی شود و در این پژوهش این ماده از لینتر پنبه تولید شد و نتیجه ‌های آزمون میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) و میکروسکوپی عبوری (TEM) نشان داد که سوسپانسیون نانوویسکر سلولز تولید شده، دارای ذره‌ های میله ‌ای شکل با طول میانگین nm240 و قطر میانگین nm 13 است. در این پژوهش، فیلم‌های نانو چند سازه‌ای کربوکسی متیل سلولز(CMC) - پلی وینیل الکل (PVA) ، دارای مقدارهای 3 تا 10% نانوپرکننده، با استفاده از روش قالب ریزی تولید شده و خواص فیزیکی فیلم‌های تولید شده مورد مقایسه قرار گرفتند. نانو چندسازه‌های زیستی دارای 10% نانوویسکر سلولز، 21/28% کاهش در نفوذ پذیری نسبت به بخار آب (WVP) در فیلم شاهد (بدون نانو پرکننده) را نشان دادند. نمونه های دارای 7% نانو ویسکر سلولز کمترین آب ‌دوستی سطحی ( با زاویه‌ی تماس اولیه برابر با 3/59 درجه) نشان دادند. از سوی دیگر نانو چندسازه‌های دارای 10% مونت موریلونیت، 06/29% کاهش در نفوذ پذیری نسبت به بخار آب (WVP) را نسبت به فیلم شاهد نشان دادند. کمترین ویژگی آب ‌دوستی سطحی در فیلم‌های دارای 10% مونت موریلونیت با زاویه‌ی تماس اولیه برابر با 1/65 درجه دیده شد. اختلاف معنی‌ دار در WVP و آب دوستی سطحی بین دو نوع فیلم نانو چندسازه فقط به ترتیب در مقدار 3 و 10% نانوذره در سطح احتمال (05/0P<) توسط آزمون دانکن دیده شد. نتیجه ‌های کالریمتری روبشی دیفرانسیلی(DSC) نیز افزایش دمای انتقال شیشه ‌ای (Tg) هر دو نوع فیلم‌ نانو چندسازه را در مقایسه با فیلم بدون پرکننده نشان داد و در مقدارهای بیشتر نانوذره تغییر انتقال شیشه ‌ای قابل دیدن نبود و هر دو نوع نانوذره موجب کاهش دمای ذوب فیلم ها شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparing Permeability, Contact Angle and Thermal Properties of Carboxymethyl Cellulose based Nanocomposite Containing Two Types of Nanofillers: Nanoclay and Cellulose Nanowhiskers
چکیده انگلیسی مقاله Carboxymethyl cellulose is a polysaccharide which forms strong and clear films. Montmorillonite and cellulose nanowhiskers are two types of nanoparticles with sheet and rod geometric shapes, respectively. Montmorillonite is nonrenewable and non biodegradable and cellulose nanowhiskers are renewable and biodegradable filler. Cellulose nanowhiskers are not produced commercially and in this research we prepared them from cotton linter. Atomic Force Microscopy (AFM) and Transmission Electron Microscopy (TEM) indicated that the prepared nonowhiskers suspernsion having an average length of 240 nm and diameter of 13 nm respectively. In this study, carboxymethyl cellulose (CMC)-Polyvinyl alcohol (PVA) nanocomposite films, containing 3-10% nanoparticles (W/W CMC), were prepared by casting method and their physical properties were compared. In comparison to control film, 28.21% reduction in Water Vapor Permeability (WVP) was observed in the films containing 10% Wt cellulose nonowhiskers and samples with 7% cellulose nanowhiskers, whowed the lowest surface hydrophilicity (contact angle = 59.28°). On the other hand, nanocomposite containing 10% montmorillonite exhibited 29.06% reduction in WVP compared to the control film samples with 10% montmorillonite, shwed the lowest surface hydrophilicity (contact angle = 65.09°). Significant difference in WVP value and contact angle of two types of nanocomposit only observed at 3 and 10% content of nanoparticles, respectively, by Duncan test (Pg) of the resulted nanocomposite films. The glass transition ddisappeared gradually and no glass transition was observed in the thermograms of the films containing higher amount of nanoparticles. Adding of nanoparticles caused to decrease in melting point of the both type of films.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بابک قنبرزاده |
تبریز، دانششگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی

لیلا ابوالقاسمی فخری | abolgasemi fakhri
تبریز، دانششگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی

جلال دهقان نیا |
تبریز، دانششگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی

علی اکبر انتظامی | ali akbar
تبریز، دانشگاه تبریز، دانشکده شیمی، گروه شیمی پلیمر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://www.nsmsi.ir/article_5580_71d80c31ca78eb51ab10f89b37e05b5b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/931/article-931-190338.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات