این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
شیمی و مهندسی شیمی ایران، جلد ۳۱، شماره ۳، صفحات ۴۵-۵۷

عنوان فارسی بررسی امکان استفاده از امواج ایستای فراصوت با شدت بالا در شکستن امولسیون های نفتی
چکیده فارسی مقاله پژوهش حاضر بر مبنای بررسی عامل‌های مؤثر بر شکست امولسیون ها در میدان ایستای امواج فراصوت با شدت بالا اعمال شده، به صورت افقی انجام شده است. در این مطالعه سامانه مدل شامل امولسیون نفت خام سبک در آب مورد مطالعه قرار گرفت. نتیجه ‌های آزمایش‌ ها نشان دهنده این بود که موج های ایستای فراصوت قادر به شکست امولسیون ها و جداسازی فازهای اولیه بودند. با این حال راندمان جداسازی به شدت به پارامترهای گوناگون فرایند همچون شدت صدا، موقعیت قرارگیری امولسیون نسبت به منبع فراصوت و مدت زمان صدا دهی وابسته بود. همچنین مشخص شد که غلظت درصد فاز پراکنده و حضور نمک در امولسیون نیز بر سرعت خامه ‌ای شدن امولسیون تأثیر دارد. مقایسه نتیجه‌های آزمایش ها مؤید این بود که بهترین حالت جداسازی برای شدت صدا دهی 45 درصد، نزدیک ترین فاصله به منبع فراصوتی(5/17 سانتی متر)، بیش ترین زمان صدا دهی(30 دقیقه)، حضور 5 درصد نمک سدیم کلرید در فرمول اولیه و برای امولسیون با غلظت نفت کمتر(5 درصد) می‌تواند صددرصد نفت امولسیون شده در آب را بازیافت نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله امولسیون نفت در آب، جداسازی، امواج فراصوت،

عنوان انگلیسی Possibility of Using High Intensity Ultrasonic Wave for Crude Oil Emulsion Separation
چکیده انگلیسی مقاله In this research, influence of several parameters for emulsion separation with high intensity ultrasonic standing wave field in a horizontal setup was investigated. Emulsion system considered for this study was crude oil in water. Experimental observations were indicated that ultrasound standing wave could break emulsions and separate them to their initial phases.But separation efficiency was depending on several operational parameters such as ultrasound intensity, sample position in ultrasound field and irradiation time period. It was also noticed that dispersed phase fraction and presence of surface active materials in sample emulsion had effects on emulsion creaming rate. A comparison between experimental results were confirmed that the following as the optimum conditions for emulsion separation: 45% ultrasonic intensity, minimum distance from sound source (17.5 cm), maximum irradiation time (30 min), presence of 5% NaCl in initial emulsion formula and lowest oil concentration (5%). In this case, high intensity ultrasonic standing wave could completely separate oil in water emulsion.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Crude oil in water emulsion, Separation, Ultrasonic wave

نویسندگان مقاله حانیه غفوریان نصیری | ghafourian nasiri
مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی شیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

محمدتقی حامد موسویان | mohammad taghi hamed mosavian
مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی شیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

رسول کدخدایی |
مشهد، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، صندوق پستی 139 ـ 91735


نشانی اینترنتی http://www.nsmsi.ir/article_6945_e32bb84bdfb069050790853b3b64a5ff.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/931/article-931-190372.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات