این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
شیمی و مهندسی شیمی ایران، جلد ۳۰، شماره ۴، صفحات ۱۲۱-۱۳۲

عنوان فارسی بررسی تجربی فرایند گرمادهی اُهمی در سامانه های دو فازی بیوجامد ـ مایع
چکیده فارسی مقاله گرمادهی اُهمی به ‌عنوان روشی نوین در سامانه ‌های گرمادهی در صنایع زیستی، غذایی و دارویی به‌ ویژه در صنایع استرلیزه کردن مواد غذایی معرفی شده است. در این پژوهش، گرمادهی اُهمی و اثر پارامترهای عملیاتی به‌صورت تجربی بررسی و مورد بحث قرار گرفته ‌اند. برای بررسی رفتار گرما‌دهی اُهمی، از محلول‌های هیدروکلوئیدی در سلول اُهمی طی چندین مرحله استفاده شده است. ابتدا هدایت الکتریکی محلول‌های هیدروکلوئیدی در غلظت‌های 4، 5/5، 33/6% بررسی شده و مشخص شده است که افزایش دما سبب بیشتر شدن هدایت الکتریکی محلول به‌طور خطی با دما می‌ شود. با افزایش غلظت ذرات جامد پراکنده در محلول، هدایت الکتریکی با افزایش دما زیاد می‌ شود. سپس به محلول، سدیم کلرید (25/0-1%) اضافه شد تا تأثیر افزایش نمک بر هدایت الکتریکی بررسی شود. مشخص شد که افزایش نمک در سامانه، افزایش قابل ملاحظه ‌ای بر هدایت الکتریکی می‌ شود.برای بررسی اثر افزایش محتوای الکترولیتی بر پروفیل‌های دما ـ زمان و نرخ‌های گرما‌دهی به محلول، به غیر از سدیم کلرید ، سیتریک اسید نیز افزوده شده است. افزایش نمک به محلول تأثیر بالقوه ‌ای بر پروفیل‌های دما ـ زمان دارد، به ‌طوری که در محلول 3/3%، همراه با 1% نمک، تنها 253 ثانیه طول کشید تا به دمای 70 درجه سانتی گراد برسد و کوتاه‌ ترین زمان را برای افزایش دما از 20 تا 80 درجه سانتی گراد و بالاترین هدایت الکتریکی را ثبت کرد. تأثیر محتوای الکترولیتی (اسیدی) بر پروفیل ‌های دما ـ زمان نسبت به نمک بسیار ناچیز دیده شد. با اندازه ‌گیری دمای محلول توسط ترموکوپل‌ها در تمامی نقاط درون سلول، یکنواختی گرمادهی برای تمامی محلول‌ها بررسی شد. از نتیجه آزمایش ‌های انجام گرفته، مشخص شد که نرخ‌های گرمادهی اُهمی به توزیع میدان الکتریکی وابسته بوده و یکنواختی گرمادهی به غلظت جریان و شکل هندسی سامانه بستگی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Experimental Study of the Ohmic Heating Process in Two-Phase Biosolid-Liquid Systems
چکیده انگلیسی مقاله Ohmic heating as a novel heating method in biological, food and pharmaceutical industries especially in sterilization process was known. In this research, the Ohmic heating and effective parameters influences experimentally investigated. For investigation the Ohmic heating behavior, Hydrocolloid solutions in Ohmic cell in some stage have been used. First, electrical conductivity of hydrocolloid solution with 4, 5.5 and 6.33% concentration was studied and determined that reported that temperature increasing resulted increasing the electrical conductivity linearity. With increasing the dispersed concentration, electrical conductivity increased. In order to study the effect of salinity on the electrical conductivity, sodium chloride (0.25-1% concentration) was added and results showed that addition of salts, increases efficiency the electrical conductivity. In order to study the effect of electrolyte content on temperature-time profile and heating rates citric acid was added. Addition of salt into the solution has efficient effect on the temperature-time profile, that in solution with 3.3% concentration and 1% salinity reached 70 °C just after 253 s that records shorter time for increasing the temperature from 20 to 80 oC and highest electrical conductivity. The effect of electrolyte (acid) on temperature-time profile in comparison with salt is not considerable. With measuring the solution temperature with thermocouples in the cell, uniformity of heating throughout the solutions was studied. From experimental result, it can be resulted that Ohmic heating rate dependent to electrical field distribution and heating uniformity is dependent to current concentration and system geometry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مصطفی کشاورز مروجی | keshavarz moravveji
اراک، دانشگاه اراک، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اراک (Arak university)

عماد قادری |
اراک، دانشگاه اراک، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اراک (Arak university)


نشانی اینترنتی http://www.nsmsi.ir/article_7476_3b6a84e9f78feca9e77ce13956982acd.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/931/article-931-190407.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات