این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
شیمی کاربردی، جلد ۷، شماره ۲۵، صفحات ۶۹-۷۵

عنوان فارسی اندازه گیری ولتامتری موج مربعی اسکوربیک اسید در نمونه های غذایی و دارویی با بکارگیری یک الکترود خمیر کربن اصلاح شده با مایع یونی و نانوذره اکسید روی
چکیده فارسی مقاله چکیده: در این کار سنتز و کاربرد نانو ذرات روی اکسید و مایع یونی 1و3 دی پروپیل ایمیدازولینیوم برماید به عنوان سنسور حساس برای اندازه‌گیری اسکوربیک اسید با استفاده از الکترود خمیر کربن استفاده شد. ولتاموگرام چرخه‌ای نشان می‌دهد که پیک اکسیداسیون برگشت ناپذیر در پتانسیل 350 میلی ولت که مربوط به اکسیداسیون اسکوربیک اسید است. در مقایسه با الکترود خمیر کربن پاسخ الکتروشیمیایی افزایش می‌یابد. الکترواکسیداسیون اسکوربیک اسید وابسته با pH بوده و دو الکترون و دو پروتون را در واکنش که تحت کنترل نفوذ است از خود نشان می‌دهد. تحت شرایط بهینه، جریان اکسیداسیون اسکوربیک اسید دو رنج خطی با حد تشخیص 004/0 میکرومولار از خود نشان می‌دهد. سنسور جدید با موفقیت و حساسیت برای اندازه گیری اسکوربیک اسید در نمونه های آب سبزیجات و میوه و نمونه قرص بکارگرفته شده است و داده‌ها با یک روش دیگر مقایسه شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Square wave voltammetric determination of ascorbic acid in food and pharmaceutical samples using a novel room temperature ionic liquid ZnO nanoparticles carbon paste electrode
چکیده انگلیسی مقاله In this paper we report synthesis and application of ZnO nanoparticle (ZnO/NPs) and 1, 3-dipropylimidazolium bromide as high sensitive sensors for voltammetric determination of ascorbic acid (AA) using carbon paste electrode. The ZnO/NPs was characterized with different methods such as TEM and XRD. The cyclic voltammogram showed an irreversible oxidation peak at 0.35 V (vs. Ag/AgClsat), which corresponded to the oxidation of AA. Compared to common carbon paste electrode, the electrochemical response was greatly improved. The electro-oxidation of AA occurred in a pH-dependent 2e− and 2H+ process, and the electrode reaction followed a diffusion-controlled pathway. Under the optimum conditions, the voltammetric oxidation peak current of AA showed two linear dynamic ranges with a detection limit of 0.04 μM for AA. The novel sensor has been found selective and successfully implemented for the determination of AA in fresh vegetable juice fruit juices, tablet and tablet samples without previous preparation and were compared with a published electrochemical method.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم نجفی | maryam najafi
department of food science, science and research branch, islamic azad university, mazandaran, iran
دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، مازندران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

ماجده بیجاد | majede bijad
department of chemistry, science and research branch, islamic azad university, mazandaran, iran
دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، مازندران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

افسانه لعل صنعتی | afsaneh lal sanati
department of chemistry, graduate university of advanced technology, kerman, iran
دانشکده علوم و فناوری نوین، گروه شیمی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری، کرمان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان (Graduate university of advanced technology)

فاطمه کریمی | fatemeh karimi
department of chemistry, science and research branch, islamic azad university, mazandaran, iran
دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، مازندران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

محمد علی خلیل زاده | mohammad ali khalilzadeh
department of chemistry, science and research branch, islamic azad university, mazandaran, iran
دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، مازندران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

حسن کریمی مله | hassan karimi maleh
department of chemistry, graduate university of advanced technology, kerman, iran
دانشکده علوم و فناوری نوین، گروه شیمی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری، کرمان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان (Graduate university of advanced technology)


نشانی اینترنتی http://chemistry.journals.semnan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-106-4&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/932/article-932-190632.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات