این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۲، شماره ۱۲۳، صفحات ۱۲۷-۱۳۸
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف بیوچار حاصل از محصول فرعی پسته بر فراسنجههای تخمیر شکمبه، جمعیت پروتوزوآ و تولید متان بهروش برون تنی
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر سطوح مختلف بیوچار حاصل از محصول فرعی پسته بر میزان تولید گاز، قابلیت هضم، تولید متان، آمونیاک و اسیدهای چرب فرار بهروش آزمایشگاهی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار اجرا گردید. سطوح صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد بیوچار محصول فرعی پسته در جیره غذایی برههای پرواری حاوی 40 درصد علوفه و 60 درصد کنسانتره استفاده شد. انکوباسیون با استفاده از مایع شکمبه چهار رأس گوسفند کرمانی فیستوله شده انجام شد. افزودن بیوچار به جیرههای آزمایشی اثر معنیداری بر تولید گاز در زمان 24 و 96 ساعت انکوباسیون، فراسنجههای تولید گاز، جمعیت پروتوزوآ و اسیدهای چرب فرار نداشت. استفاده از بیوچار محصول فرعی پسته سبب افزایش pH نسبت به جیره شاهد شد (01/0P<). غلظت نیتروژن آمونیاکی (05/0P<) و مقدار و درصد متان (01/0P<) با افزودن سطوح 1 و 5/1 درصد بیوچار محصول فرعی پسته به جیره پایه در مقایسه با شاهد کاهش یافت. بهطور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از بیوچار محصول فرعی پسته میتواند باعث کاهش تولید متان و آمونیاک و بهبود بازده تخمیر شکمبه شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
"،بیوچار"،، "،متان"،، "،آمونیاک"،، "،pH"،،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of pistachio by-product biochar on ruminal fermentation parameters, protozoa population and methane production by in vitro method
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to investigate the effects of different levels of pistachio by-product biochar (PBPB) on cumulative gas production, gas production parameters, short chain fatty acids, digestibility, methane and ammonia production and volatile fatty acids in an in vitro batch fermentation system. The study was carried out in a completely randomized design with four treatments and three replications. Four levels of PBPB including 0, 0.5, 1 and 1.5 % was added to the experimental diets with ratio 60% forage to 40% concentrate. All samples were incubated in three replications using buffered ruminal fluid collected from 4 Kermanian sheep. Result indicated that inclusion of biochar to experimental diet had no significant effect on cumulative gas production after 24 and 96 h of incubation, short chain fatty acids, protozoa population and volatile fatty acids. Inclusion of PBPB to the diet significantly increased pH (P< 0.01) compared to control treatment . Concentrations of ammonia (P< 0.05) and methane (P< 0.01) significantly decreased at 1 and 1.5% of PBPB compared to control. In general, these findings indicated that the use of PBPB can have had a great potential to decrease methane mitigation and ammonia concentrations and improving of rumen fermentation
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اعظم میرحیدری |
دانش آموخته دوره دکتری علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
نورمحمد تربتی نژاد |
استاد گروه علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
پیروز شاکری |
دانشیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_120015_654f8af8d5e085002ae0ccccea79fc52.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1923062.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات