این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۲، شماره ۱۲۳، صفحات ۲۷۱-۲۸۴
عنوان فارسی
اثرات فرم خوراک، پروبیوتیک و آنزیم در جیرههای بر پایه تریتیکاله بر عملکرد، جمعیت میکروبی، ویسکوزیته، pH محتویات هضمی و ریخت شناسی روده جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش اثرات فرم خوراک، پروبیوتیک و آنزیم بر عملکرد، جمعیت میکروبی، ویسکوزیته، ریخت شناسی روده و pH اندامهای گوارشی جوجههای گوشتی در جیره بر پایه تریتیکاله مورد ارزیابی قرار گرفت. 8 جیره آزمایشی بر اساس فرم خوراک (پلت یا آردی) با یا بدون پروبیوتیک بر پایه باسیلوس(0/03% جیره) و آنزیم کربوهیدراز(0/05% جیره) به صورت فاکتوریل 2×2×2 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی (عامل بلوک طول سالن) با 4 تکرار برای هر تیمار به مدت 42 روز انجام گرفت. افزایش وزن جوجههای تغذیه شده با جیرههای پلت بیشتر از جوجههای تغذیه شده با جیره آردی بود. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش وزن در دوره آغازین مربوط به جیره پلت حاوی آنزیم و پروبیوتیک بود، اما در کل دوره تفاوتها قابل توجه نبود. همچنین خوراک پلت حاوی پروبیوتیک و خوراک پلت حاوی پروبیوتیک و آنزیم به ترتیب کمترین ضریب تبدیل خوراک را در دوره آغازین و رشد داشتند. جمعیت میکروبی روده، pH اندامهای گوارشی و مورفولوژی رودهای تحت تأثیر افزودن تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند اما فرم خوراک اثر معنیداری بر ویسکوزیتهی ایلئوم داشت. به طور کلی، استفاده از جیره پلت بر پایه تریتیکاله همراه با افزودن آنزیم و پروبیوتیک به مقدار قابل توجهی عملکرد رشد در دوره آغازین و ویسکوزیته روده در پایان دوره را بهبود بخشید اما اثر قابل توجهی بر عملکرد رشد پایان دوره نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پلت، آنزیم، پروبیوتیک، جمعیت میکروبی، جوجه گوشتی،
عنوان انگلیسی
Effects of feed form, probiotic and enzyme in triticale based diets on performance, microbial population, viscosity and pH of digestive tract and intestinal morphology of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
In present study of effects of feed form, probiotic and enzyme was investigated on performance, microbial population, viscosity, intestinal morphology and pH of digestive organs in broilers fed triticale-based diet. Eight dietary treatments consisted of feed form (pellet or mash) with or without a Bacillus-based probiotic (0.03% diet) and enzyme carbohydrates (0.05% diet) in a 2 × 2 × 2 factorial arrangement with 4 replicates for each treatment in 42 days. The highest Weight Gain in starter period was for the broiler chicks fed the pelleted diet with enzyme and probiotic but the differences were not significant at the end of period. Also, pelleted diet containing probiotic and pelleted diet containing probiotic and enzyme, had the lowest feed conversion ratio during the starter and growth period, respectively. Microbial population, pH of digestive organs and intestinal morphology were not significantly affected by addition of experimental treatments but, feed form has a significant effect on ileum viscosity. In conclusion, pellet form and supplementation of a triticale-based diet with enzymes and probiotics improved the growth performance during starter period and intestinal viscosity of broiler chicks, but did not improved performance at the end of period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Broiler, Mash, Probiotic, Enzyme, Microbial population
نویسندگان مقاله
سید مجید حسینی |
بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
سید ناصر موسوی |
دانشکده علوم دامی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
سید عبداله حسینی |
مؤسسه تحقیقات علوم دامی ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_120032_ef8f2e667a1b8df1f924b4675dab592c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1923072.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات