این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۲، شماره ۱۲۳، صفحات ۳۳۵-۳۴۸
عنوان فارسی
اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا با چربی های اشباع و زئولیت بر تجزیه پذیری شکمبهای و قابلیت هضم رودهای در شرایط برون تنی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این آزمایش بررسی اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا با چربیهای اشباع و زئولیت بر حلالیت پروتئین، تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین در شکمبه و قابلیت هضم رودهای پروتئین بود. تیمارها شامل: 1) کنجاله سویای محافظت نشده، 2) کنجاله سویای پوشش دار شده با 40 درصد چربی، 3) کنجاله سویای پوشش دار شده با 38 درصد چربی و 2 درصد زئولیت، 4) کنجاله سویای پوشش دار شده با 50 درصد چربی، 5) کنجاله سویای پوشش دار شده با 48 درصد چربی و 2 درصد زئولیت بود. تعیین پروتئین قابل تجزیه در شکمبه پس از 16 ساعت شکمبه گذاری با روش کیسههای نایلونی و اندازهگیری قابلیت هضم رودهای به روش آزمایشگاهی سه مرحلهای انجام شد. نتایج نشان داد که پوشش دار کردن کنجاله سویا با چربی سبب کاهش حلالیت پروتئین میشود (002/0P=). با افزایش میزان چربی در محصول، میزان تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین کاهش یافت (05/0P<). استفاده از 2 درصد زئولیت به طور معنیداری سبب کاهش (05/0P<) تجزیه پذیری پروتئین در شکمبه شد. قابلیت هضم رودهای پروتئین بین کنجاله سویای محافظت نشده و تیمارهای محافظت شده مشابه بود. به طور کلی نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که پوشش دار کردن کنجاله سویا با چربیهای اشباع باعث کاهش تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک و پروتئین میشود و با افزودن زئولیت به پوشش چربی، پروتئین قابل تجزیه در شکمبه کاهش خواهد یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effects of rumen protecting of soybean meal by fats and zeolite on ruminal degradability and intestinal digestibility of protein
چکیده انگلیسی مقاله
This study evaluated the effects of coating of soybean meal (SMB) with the fat enriched in saturated fatty acid (SFA) and zeolite on rumen degradable dry matter (RDDM), rumen degradable protein (RDP) and intestinal digestibility of protein. Treatments were (1) SBM, (2) SBM protected with 40% SFA, (3) SBM protected with 38% SFA and 2% zeolite, (4) SBM protected with 50% SFA, (5) SBM protected with 48% SFA and 2% zeolite. To obtain the RDP fraction, samples were ruminally incubated for 16 h. The intestinal digestibility of crude protein was performed by three-step in vitro procedure. The results showed that SBM protecting with SFA reduced protein solubility compared with untreated SBM (P=0.002). The RDDM and RDP were decreased (P< 0.05) with increasing fat level in the product. Using 2 % zeolite significantly decreased (P< 0.05) RDP. There were no significant differences between SBM and SBM protected treatments in intestinal digestibility. It was concluded that protection of SBM with SFA decreased of RDDM and RDP, while RDP values showed more decrease with the inclusion of zeolite in the fat matrix.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محسن صحرائی بلوردی |
دانشجوی دکتری تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
علی اسدی الموتی |
استادیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
علی اکبر خادم |
استاد گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_120038_4f5471fd7974b5ce5bc6e75c0b3930f4.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1923077.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات