این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۲۲، شماره ۴، صفحات ۱۹۱-۱۹۹

عنوان فارسی بررسی محتوای تام فنولی، اثرات آنتی اکسیدانت و مهار آنزیم تیروزیناز عصاره‌های تهیه شده از گونه‌های Stachys در ایران
چکیده فارسی مقاله زمینه: با توجه به اهمیت گونه‌های جنس Stachys در ایران و اثرات بیولوژیک مهم آن، در این مطالعه سه گونه مختلف آن شامل Stachys benthamiana Boiss، St. aucheri Benth و St. inflata Benth از نواحی مختلف ایران جمع‌آوری گردیدند و عصاره‌های متانولی، متانول 80 درصد و دی کلرومتانی جهت ارزیابی میزان فعالیت بازدارندگی رادیکال‌های آزاد، محتوای تام فنولی و مهار آنزیم تیروزیناز مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: فعالیت آنتی اکسیدانتی با استفاده از آزمون بازداری رادیکال آزاد با استفاده از معرف 2 و 2- دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل (DPPH)، مقدار تام فنول با روش رنگ سنجی فولین سیو کالتو و اثر مهاری عصاره‌ها بر آنزیم تیروزیناز مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: بررسی محتوای فنولی این عصاره‌ها بیانگر محتوای بالای ترکیبات فنولی (میلی‌گرم اکی والان گالیک اسید/ 1 گرم گیاه خشک) به ترتیب کاهش در عصاره متانول 80 درصد (7/139-5/98) عصاره متانولی (7/54-8/36) و در عصاره دی کلرومتانی (9/44-9/17) می‌باشد. به‌علاوه قدرت فعالیت آنتی اکسیدانی با میزان محتوای تام فنولی در ارتباط مستقیم می‌باشد و عصاره‌های متانول 80 درصد ببیشترین محتوای فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانت را دارا می‌باشند. بررسی فعالیت مهاری آنزیم تیروزیناز نشان دهنده قدرت مهاری قابل توجه عصاره‌های دی کلرومتانی گونه St .inflata می باشد (IC50 معادل 6/0±4/5 میکرو مولار است). نتیجه‌گیری: با توجه به مطالعات پیشین فعالیت مهاری آنزیم تیروزیناز این گیاهان عمدتاً به واسطه حضور ترکیبات کمتر قطبی می باشند و احتمالاً این ترکیبات با میزان بیشتری در عصاره دی کلرومتانی St. inflatai نسبت به دو گونه دیگر، یافت می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Phenolic Content, Antioxidant Effects and Tyrosinase Inhibitory Activity of Extract of Some Stachys Species from Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background: Given the importance of Stachys genus in Iran and their significant biological activity, we collected three species of this plant: St. aucheri Benth., Stachys benthamiana Boiss and St. inflata Benth. from different regions of Iran. We examined the free radical scavenging potential, total phenol content and tyrosinase inhibitory activity of their methanol, methanol 80% and dichloromethane extracts. Materials and Methods: Antioxidant activity and total phenol content of the mentioned extracts were assessed using DPPH and FolinCiocalteu reagent, respectively. The inhibitory activity of the extracts on tyrosinase was also investigated. Results: Total phenol content of different extracts was high in the extracts as 98.5-139.7 mg eq. gallic acid/g in methanol 80% extract, 36.8-54.7 mg eq. gallic acid/g in methanol extract and 17.9-44.9 mg eq. gallic acid/g  in dichloromethane extract. Furthermore, their antioxidant activity was correlated with total phenol content of the extracts. Methanol 80% extract had the highest total phenol content and antioxidant activity. Evaluation of the tyrosinase inhibitory potential of the extracts revealed that St.inflata exhibited a considerable inhibitory potential (IC50= 5.4 ± 0.6 µM). Conclusion: It can be concluded that tyrosinase inhibitory activity of Stachys genus might be due to the less polar compounds and these compounds are mostly present in the dichloromethane extract of St. inflatai over St. aucheri and St. benthamiana
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نجمه ادراکی | Najmeh Edraki
Medicinal and Natural Products Chemistry Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مرکز تحقیقات شیمی دارویی و گیاهی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

مجتبی اسداللهی | Mojtaba Asadollahi
Medicinal and Natural Products Chemistry Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مرکز تحقیقات شیمی دارویی و گیاهی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

هاجر همتیان | Hajar Hemmatian
Medicinal and Natural Products Chemistry Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

مهدی خوشنویس‌زاده | Mehdi Khoshneviszadeh
Medicinal and Natural Products Chemistry Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran<br>Medicinal chemistry department, School of pharmacy, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مرکز تحقیقات شیمی دارویی و گیاهی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران<br>گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

امیدرضا فیروزی | Omidreza Firuzi
Medicinal and Natural Products Chemistry Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مرکز تحقیقات شیمی دارویی و گیاهی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

امیرحسین ساختمان | Amirhossein Sakhteman
Medicinal chemistry department, School of pharmacy, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

امیررضا جاسبی | Amireza Jasbi
Medicinal and Natural Products Chemistry Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مرکز تحقیقات شیمی دارویی و گیاهی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران


نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-392-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/35/article-35-1930473.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده داروشناسی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات