این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ژنتیک نوین، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۱۱-۱۸

عنوان فارسی تاثیر آبسیزیک اسید بر محتوای کروسین و سافرانال و بیان ژن‌های کنترل‌کننده در کشت سوسپانسیونی زعفران (Crocus sativus L.)
چکیده فارسی مقاله زعفران (Crocus sativus L.) با طعم، عطر و رنگ خاص علاوه بر مصارف غذایی دارای خواص دارویی فراوانی است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر آبسیزیک اسید بر محتوای کروسین و سافرانال و بیان ژن‌های کنترل‌کننده‌ی آن‌ها در کشت سوسپانسیونی زعفران بود. برای این منظور ریزنمونه‌های استریل تهیه شده از کورم‌های زعفران در محیط MS 2/1 حاوی 1/0 میلی‌گرم در لیتر هورمون  2/4-Dو 5/0 میلی‌گرم در لیتر هورمون BAP کشت شدند. بعد از 14 روز کالوس‌ها روی ریزنمونه­ها تشکیل شدند. کالوس­ها پس از واکشت به تعداد حداقل چهار بار به محیط کشت مایع منتقل و در شرایط رشدی بهینه در کشت سوسپانسیونی با 5/0 و 5/1 میلی‌گرم در لیتر آبسیزیک اسید تیمار شدند. پس از 24 و 72 ساعت پس از اعمال تیمار نسبت به جمع‌آوری نمونه در سه تکرار اقدام شد. اندازه‌گیری متابولیت‌های ثانویه سافرانال و کروسین با استفاده از HPLC و بررسی بیان ژن‌های CsLYC، CsGT-2 و CsBCH از طریق Real-Time PCR انجام شد. نتایج نشان داد که پس از تیمار با 5/0 و 5/1 میلی‌گرم در لیتر آبسیزیک اسید و پس از 24 و 72 ساعت دو ژن CsLYC و CsGT-2 به‌طور چشمگیری افزایش بیان نشان دادند ولی تغییر معنی‌داری در بیان ژن CsBCH مشاهده نشد. هم‌چنین مقادیر سافرانال و کروسین تحت تأثیر تیمار با آبسیزیک اسید در هر دو زمان نمونه‌برداری افزایش نشان داد به طوری‌که مقدار سافرانال و کروسین 72 ساعت پس از تیمار با 5/1 میلی‌گرم در لیتر آبسیزیک اسید دارای بالاترین مقدار بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آبسیزیک اسید ،سافرانال،کروسین، زعفران،HPLC،Real-Time PCR

عنوان انگلیسی Effect of Abscisic Acid (ABA) on Crocin and Safranal Contents and Expression of Controlling Genes in Saffron (Crocus sativus L.)
چکیده انگلیسی مقاله Saffron (Crocus sativus L.) with unique flavor, aroma and color has many medicinal properties, in addition to foodstuffs. The present study aims to evaluate the effect of abscisic acid on Crocin and Safranal contents and expression of their controlling genes in saffron. Sterilized explants from saffron corms were cultured in a ½MS medium supplemented with 0.1 mg l-1 2-4-D and 0.5 mg l-1 BAP. The calluses were induced after fourteen days. After four times subculture and obtaining optimum growth conditions calluses were transferred into the suspension culture and treated with 0.5 and 1.5 mg l-1 abscisic acid. The samples were collected at 24 and 72 hours after treatment in three replications. Measurement of secondary metabolites safranal and crocin was done using HPLC method and expression analysis of CsLYC, CsGT-2 and CsBCH genes were made with real time PCR. The results showed that 24 and 72 hours after treatment with 0.5 and 1.5 mg l-1 of abscisic acid, the two CsLYC and CsGT-2 genes significantly showed increased expression. However, there was no significant difference in expression of CsBCH gene. Also, safranal and crocin contents were affected by treatment with abscisic acid at both sampling times and safranal and crocin amount were the highest at 72 hours after treatment with 1.5 mg l-1 of abscisic acid.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Abscisic acid, Crocin, HPLC, Saffron, Safranal, Real time

نویسندگان مقاله توفیق طاهرخانی |


رسول اصغری زکریا |


منصور امیدی |


ناصر زارع |



نشانی اینترنتی http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1516/article-1516-1941000.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ژنتیک ریزسازواره
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی کوتاه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات