این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۱، صفحات ۳۵-۴۴

عنوان فارسی بررسی تاثیر منابع مختلف دانه‌های روغنی بر عملکرد تولیدمثلی میش زل
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی تأثیر منابع مختلف دانه‌های روغنی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 بر متابولیت‌های خونی، نسبت جنسی و شاخص‌های تولیدمثلی، از 102 راس میش نژاد زل در قالب طرح کاملاٌ تصادفی با سه تیمار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی به ترتیب شامل: 1- تیمار شاهد، حاوی جیره پایه، 2- تیمار امگا-3، حاوی دانه کلزا و 3- تیمار امگا-6 که حاوی دانه سویا بود. میش‌ها به مدت 56 روز با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد استفاده از اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 تاثیر معنی‌داری بر غلظت گلوکز، تری‌گلیسریدها و لیپوپروتئین‌های با دانسیته پایین نداشت ، ولی غلظت کلسترول و لیپوپروتیین‌های با دانسیته بالادر گوسفندانی که اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 مصرف کردند، به‌طور معنی‌داری بیشتر از گروه شاهد بود. درصد بره‌زایی در میش‌هایی که اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 مصرف کردند در مقایسه با تیمار شاهد به‌طور معنی‌داری افزایش نشان داد. تیمارهای آزمایشی نسبت جنسی بره‌های متولد شده را تحت تاثیر قرار داد (05/0˂P) به طوری‌که درصد ماده‌زایی در دام‌هایی که اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 مصرف کردند در مقایسه با گروه شاهد به‌طور معنی‌داری کمتر بود. به‌طور کلی و با توجه به نتایج پژوهش حاضر منابع اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 می‌تواند به عنوان راهکاری برای افزایش درصد فحلی و بره‌زایی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دانه های روغنی، میش، شاخص های تولید مثلی، نسبت جنسی،

عنوان انگلیسی Effects of different source of oilseeds on reproductive performance of Zell ewes
چکیده انگلیسی مقاله To determine the effects of different sources of oilseeds including n-3 and n-6 fatty acids (FA) on blood metabolites, sex ratio and reproductive parameters in Zel ewes' a total of 102 ewes were assigned randomly to three diets in a completely randomized design. Diets contained either basal diet (Control), n-3 (Canola), or n-6 (roasted whole soybeans), and they were fed for 56 d. Results showed that there were no significant differences among treatments in glucose, triglyceride and LDL concentrations, but cholesterol and HDL were significantly higher in ewes fed n-3 and n-6 fatty acids compared with those control diets. Lambing rate was significantly greater in ewes fed n-3 (82.3%) and n-6 (82.3%) compared with ewes fed control diets (70.2%) but there were no significant differences between ewes fed diets n-3 and n-6. Treatments affected sex ratio of offspring (P< 0.05). The proportion of male offspring was significantly higher when ewes were fed the control diet (44.1 %) compared with n-3 (32.3 %) and n-6 (35.2 %) fatty acids diets. In conclusion, feeding a source of n-3 or n-6 fatty acids can be a strategy to increase oestrus behavior and lambing rate in ewes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله fatty acids, sex hormones, fertility, sex ration, ewes

نویسندگان مقاله یدااله چاشنی دل |
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد هادی آقاجانی | mohammad hadi
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

عیسی دیرنده |
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106921_0ada0118686c9692736ceb3dc93bd023.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194422.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات