این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۱، صفحات ۵۵-۶۴

عنوان فارسی بررسی سطوح مختلف پودر دانه زنیان بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی در بلدرچین ژاپنی
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف پودر دانه‌ی گیاه دارویی زنیان بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه‌های خونی در بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. 288 قطعه بلدرچین ژاپنی مخلوط دو جنس به‌طورتصادفی به 24 واحد آزمایشی (6 تیمار در 4 تکرار) اختصاص یافتند. جیره‌های آزمایشی شامل جیره‌ی پایه(ذرت-سویا)، شاهد+آنتی بیوتیک (شاهد مثبت) و سطوح مختلف پودر دانه‌ی زنیان که به ترتیب حاوی 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد جیره بودند. نتایج نشان داد که تیمار حاوی 1 درصد پودر دانه‌ی زنیان به‌طورمعنی‌داری وزن بدن را در روزهای 14 و 28 افزایش داد و باعث افزایش وزن زنده در دوره‌های 7 تا 14 و 7 تا 28روزگی شد (05/0P). تیمارهای حاوی زنیان وزن نسبی بورس فابریسیوس را به‌طورمعنی‌داری نسبت به تیمار شاهد افزایش دادند (05/0P<). پرندگان دریافت کننده جیره‌ی 1 درصد زنیان سطح گلوکز و کلسترول پایین‌تری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0P<). مکمل کردن جیره با سطح 5/1 درصد زنیان، سطح لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا را افزایش داد (05/0P<)، اگرچه تمام تیمارهای حاوی دانه زنیان سطح لیپوپروتئین‌های با چگالی پایین را کاهش دادند (05/0P). نتایج مطالعه حاضر در کل نشان داد که استفاده از پودر دانه زنیان در جیره وزن را بورس فابریسیوس را افزایش داده و سطح 1 درصد آن، وزن بدن و پروفایل لیپیدی سرم را در بلدرچین‌ ژاپنی بهبود داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بلدرچین، زنیان، عملکرد، فراسنجه های خونی، لاشه،

عنوان انگلیسی Survey of different levels of Ajwain (Trachyspermum ammi) seed powder on performance and some blood parameters in japanese quails
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate the effect of different levels of Ajwain (Trachyspermumammi) seed powder on performance, carcass characteristics and blood parameters of Japaneses quails. A total of 288 day old as-hatched Birds through 24 pens (6 treatments and 4 replicates) were used. Experimental diets included control diet (corn-soy), control+ antibiotic (positive control) and different levels Ajwain seed powder (containing 0.5, 1, 1.5 and 2 percent of diet) respectively. Results indicated that treatment containing of 1% ajwain seed powder significantly increased body weight in 14 and 28 days of age, and body weight gain in 7-14 and 7-28 days of age periods (P< 0.05). There were not significant (P>0.05) different between treatments in feed intake, feed conversion ratio and carcass characteristics, However relative weight of bursa of fabricius significantly increased by Ajwain treatments(P< 0.05). Birds received 1% ajwain seed powder had lower glucose and total cholesterol concentrations compared with control group (P< 0.05). Supplementation of diet with 1.5% Ajwain, increased (P< 0.05) HDL when compared to that in control group, However all treatments containing of Ajwain decreased LDL concentration (P< 0.05). experimental groups did not affect other blood parameters (P>0.05). It could be concluded from the results present study that usage of Ajwain seed powder in diet increased of relative weight of bursa of fabricius, and at level of 1%, improved body weight and serum lipid profile of japaneses quails.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله quail, Ajwain, Performance, Blood parameters, Carcass

نویسندگان مقاله رامین حبیبی |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)

قاسم جلیلوند |
استادیارگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)

محمد رضا مرادقلی | mohammad reza
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)

آیدین عزیزپور |
استادیار دانشکده کشاورزی مشکین شهر، دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106923_27eea1fe85b742f3453ee14dadb054c6.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194424.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات