این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۱، صفحات ۹۷-۱۰۶

عنوان فارسی اثر سطوح افزایشی پودر شبدر بر عملکرد و فراسنجه‌های خونی در مرغ‌های تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح افزایشی پودر شبدر بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سطح سلول‌های خون مرغ‌های تخم‌گذار انجام گرفت. این آزمایش با تعداد 192 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه های‌ لاین (W36) از سن 65 تا 77 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه مرغ) اجراء گردید. جیره‌های آزمایشی عبارت بودند از: 1) تیمار شاهد (بدون استفاده از پودر شبدر)، 2) جیرۀ حاوی 1 درصد پودر شبدر، 3) جیرۀ حاوی 2 درصد پودر شبدر، و 4) جیرۀ حاوی 3 درصد پودر شبدر. استفاده از پودر شبدر در جیره‌های غذایی مرغ‌های تخم‌گذار اثرات معنی‌دار بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سطح سلول‌های ایمنی خون مرغ‌ها داشت (05/0>P). بیشترین مقادیر وزن تخم‌مرغ، تولید توده‌ای، بالاترین درصد تولید تخم‌مرغ، بهترین ضریب تبدیل غذایی، کمترین هزینۀ خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم‌مرغ تولیدی، بیشترین درصد سفیدۀ تخم‌مرغ، کمترین سطوح آلبومین، اسید اوریک و گلبول‌های قرمز خون با استفاده از 3 درصد پودر شبدر در جیره‌‌ها بدست آمد. کمترین سطح تری‌‌گلیسرید و پروتئین کل خون با جیرۀ حاوی 1 درصد پودر شبدر مشاهده شد. در مرغ‌های تخم‌گذار استفاده از 3 درصد پودر شبدر موجب بهبود عملکرد، صفات کیفی تخم‌‌مرغ، تغییر سطح فراسنجه‌های خونی می‌‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ، پودر شبدر، عملکرد، مرغ تخم‌گذار، متابولیت‌های خون،

عنوان انگلیسی The effect increasing levels of clover meal on performance, egg traits and blood parameters of laying hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effects of increasing levels of clover meal (CM) on egg production, egg traits and blood metabolites of laying hens. In this experiment 144 Hy-line (W36) laying hens were used from 65-75 weeks of age in 4 treatments, 3 replicates and 12 hens in each replicate in a completely randomized design. Experimental groups included: 1) control group, 2) group with 1% of CM, 3) group with 2% of CM, 4) group with 3% of CM. The results showed that using CM has significant effects on performance, egg traits and blood metabolites of laying hens (p< 0.05). The highest amounts of egg weight and egg mass, the highest egg production percentage, the best feed conversion, the lowest cost of feed intake for production per kilogram of egg, the best egg yolk color index, the highest Albumin percentage, the lowest blood Albumin and uric acid levels were resulted by using 3% of CM. The lowest blood triglyceride and total protein were observed in group contain 1% of CM. The overall results showed that in laying hens using 3% of clover meal improve their performance, egg traits, changed the blood metabolites and decrease production cost.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی نوبخت |
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106928_0e7dfcc9b08cdb127976a0078813281a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194428.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات