این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۱، صفحات ۱۰۷-۱۲۰

عنوان فارسی اثر انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد مرغ‌های تخم‌گذار بومی استان مازندران
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم (2750، 2900 و 3050 کیلوکالری در کیلوگرم) و سطوح مختلف پروتئین خام (13، 15 و 17 درصد) جیره، بر عملکرد مرغ‌های تخم‌گذار بومی استان مازندران در مرحله ی اول تخم‌گذاری انجام شد. به این منظور تعداد270 قطعه مرغ تخم‌گذار بومی با سن 24 هفته انتخاب و در قالب یک طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 در طول دوره 90 روزه مورد آزمایش قرار گرفتند. درصد تخم‌گذاری و مقدار خوراک مصرفی تحت تاثیر معنی دار سطوح مختلف انرژی قرار گرفت (05/0 >(P؛ به طوری که با افزایش سطح انرژی جیره درصد تخم‌گذاری و مقدار خوراک مصرفی کاهش یافت. ولی سطوح مختلف انرژی جیره تأثیری معنی داری بر وزن پایانی، وزن تخم مرغ، ضریب تبدیل خوراک و درصد جوجه درآوری نداشت (05/0 (P؛ به طوری که با افزایش سطح پروتئین خام جیره از 13 به 17 درصد، درصد تخم‌گذاری به میزان 9/12 درصد افزایش یافت. اثر متقابل سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام بر هیچ یک از صفات عملکردی در کل دوره اثر معنی‌دار نشان نداد (05/0P>). لذا بر پایه نتایج این آزمایش، جیره حاوی سطح 2900 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم در کیلوگرم جیره و پروتئین خام 15 درصد جهت تغذیه مرغ‌های تخم‌گذار بومی مازندران در مرحله‌ی اول تخم‌گذاری توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of dietary energy and protein on performance of native laying hens of Mazandaran province
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to evaluate the effect of different levels of metabolizable energy (2750, 2900 and 3050 kcal/kg) and crude protein (13, 15 and 17%) in the diet on the performance and egg quality of native laying hens of Mazandaran province at the first stage of production. For this purpose, two hundreds seventy 24-week-old native hens were randomly assigned to a 3×3 factorial design experiment. Egg production and feed intake were affected by different levels of energy (P< 0.05). Egg production and feed intake reduced as energy level of the diet was increased. However, different levels of energy had not significant effect on final body weight, egg weight, feed conversion ratio and hatchability (P>0.05). Moreover, different levels of crude protein had significant effect on egg production (P< 0.05). Egg production of laying hens increased by 12.9% as increased dietary crude protein level from 13 to 17%. According to results of this study, the diet of containing 2900 kcal metabolizable energy per kg and 15% crude protein is recommended for feeding of native laying hens of Mazandaran province in the first stage of production.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سعید مهدی زاده |
گروه علوم دامی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

سیدروح اله ابراهیمی محمودآباد | seyed rooholla
گروه علوم دامی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106961_907d1a379a7a13a3908cdbd95dba1f0d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194429.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات