این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۱، صفحات ۱۳۳-۱۴۶

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف دانه گلپر (Heracleum Persicum) در جیره بر عملکرد، سیستم ایمنی، توان آنتی اکسیدانی، میزان استروژن و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر دانه گلپر بر عملکرد، سیستم ‌ایمنی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، میزان استروژن و برخی فراسنجه-های خونی جوجه‌های گوشتی، تعداد 192 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار پرورش یافتند. تیمارها شامل سطوح صفر (شاهد)، 3/0، 6/0 و 9/0 درصد پودر دانه گلپر در جیره غذایی بودند. سطوح دانه گلپر باعث افزایش وزن و مقدار خوراک مصرفی در دوره‌های آغازین، رشد و کل دوره پرورش شدند (05/0P<). ضریب تبدیل خوراک در دوره آغازین تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. در دوره‌های رشد و کل دوره، کمترین ضریب تبدیل در 6/0 درصد دانه گلپر مشاهده شد (05/0P<). دانه گلپر باعث افزایش پاسخ آنتی بادی اولیه و ثانویه علیهSRBC شد (05/0P<)، ولی بر وزن بورس فابرسیوس و طحال بی‌تاثیر بود. سطح 6/0 درصد دانه گلپر باعث کاهش درصد هتروفیل و افزایش لنفوسیت خون شد. نسبت هتروفیل به لنفوسیت در سطوح 3/0 و 6/0 درصد دانه گلپر کاهش یافت (05/0P<). پودر دانه گلپر باعث افزایش قدرت آنتی‌اکسیدانی تام پلاسمای خون شد (05/0P<). دانه گلپر تاثیری بر میزان استروژن و گلوکز سرم خون نداشت. سطوح دانه گلپر باعث کاهش غلظت تری‌گلیسیرید و LDL و افزایش HDL سرم خون شدند (05/0P<). سطوح 6/0 و 9/0 درصد دانه گلپر کاهش میزان کلسترول خون را موجب شدند (05/0P<). خصوصیات لاشه تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفتند. بطورکلی، دانه گلپر موجب بهبود عملکرد، سیستم ایمنی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و فراسنجه‌های لیپیدی خون جوجه‌های گوشتی شد که سطح 6/0 درصد آن قابل توصیه می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استروژن، ایمنی، جوجه گوشتی، دانه گلپر، عملکرد،

عنوان انگلیسی Effect of different levels of Heracleum Persicum seed in diet on performance, immune system, antioxidant capacity, concentrations of estrogen and some blood parameters in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله For evaluation the effect of Heracleum Persicum on performance, immunity, antioxidant activity, estrogen and some blood parameters of broiler chickens, a total of 192 Ross 308 broilers were trained in a completely randomized design with 4 treatments, 4 replicates and 12 observations in each replicate. Treatments were included the levels of zero (control(, 0.3, 0.6 and 0.9% of Heracleum Persicum seed powder in diet. Heracleum seed levels caused the higher weight gain and feed intake in starter, grower and total rearing periods (P< 0.05). The feed conversion ratio in starter period was not affected by treatments. In grower and total periods, the lowest feed conversion ratio was in 0.6% of seed (P< 0.05). The Heracleum seed increased the primary and secondary antibody responses against SRBC (P< 0.05); But, there was no significantly effect on bursa and spleen weights. The 0.6% of Heracleum caused the lower heterophil and higher lymphocyte percente. The heterophil/lymphocyte ratio in 0.3 and 0.6% of Heracleum was lower than control (P< 0.05). The Heracleum increased the total antioxidant capacity of plasma (P< 0.05). The Heracleum has no significantly effect on blood serum estrogen and glucose levels. The Heracleum seed levels caused the lower blood concentrations of triglycerid and LDL and higher HDL value (P< 0.05). The 0.6 and 0.9% of Heracleum seed caused the lower blood colestrol level (P< 0.05). Carcase characteristics were not affected by treatments. In conclusion, the Heracleum Persicum improved the performance, immune function, antioxidant activity and lipid parameters of blood in broilers, which 0.6% of seed is advisable.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیده حمیده حسینی | seyedeh hamideh
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

صالح طباطبایی وکیلی |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

مرتضی ممویی |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

سمیه سالاری |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

مهدی زارعی |
گروه بهداشت و مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106964_5e47a13ff51a6125d4315c20b7c924d4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194431.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات