این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۱، صفحات ۱۴۷-۱۶۲

عنوان فارسی اثر سطوح ضایعات میوه کامل سنجد و آنزیم بر عملکرد رشد، سامانه ایمنی و برخی فراسنجه‌های بیوشیمیائی خون جوجه‎های گوشتی
چکیده فارسی مقاله آزمایشی به منظور بررسی اثر سطوح مختلف ضایعات میوه کامل سنجد با و بدون آنزیم بر عملکرد رشد، سامانه ایمنی و برخی فراسنجه‌های بیوشیمیائی خون جوجه‎های گوشتی اجرا شد. تعداد 288 قطعه جوجه خروس یکروزه انتخاب و به طور تصادفی بین 8 تیمار و 4 تکرار توزیع شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به روش آزمایش فاکتوریل 2×4 شامل 4 سطح سنجد (0، 75/0، 5/1 و 3% سنجد) و 2 سطح آنزیم (0 و 05/0% آنزیم) انجام شد. نتایج نشان داد سنجد بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک و وزن بدنی در دوره 28روزه تأثیری نداشت (05/0>P). وزن بدن نیز در سطح 3 درصد سنجد بطور معنی‌داری بالاتر از شاهد بود. ضریب تبدیل خوراک در 28 روزگی در جوجه‌های تغذیه شده با جیره حاوی آنزیم بطور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>P). سنجد بر راندمان مصرف پروتئین، مصرف انرژی و شاخص تولید در 28 و 42 روزگی تاثیر معنی‌داری نداشت بجز شاخص تولید در 42 روزگی در جوجه‌های تغذیه شده با سنجد افزایش پیدا کرد. آنزیم، راندمان مصرف انرژی و پروتئین را در دوره 28 روز اول بطور معنی‌داری بهبود بخشید (05/0P<). سنجد بر میزان کلسترول، HDL و تری گلیسرید در 28 روزگی تاثیری نداشت ولی میزان LDL و کلسترول را کاهش داد (05/0P<). میزان فعالیت آنزیم‌های کبدی AST و ALT در دوره 28 و 42 روزگی کاهش یافت(05/0P<).بنابراین افزودن پودر سنجد به جیره جوجه‌های گوشتی، باعث بهبود وزن بدن، کاهش چربی بطنی، کلسترول، LDL‌و افزایش کلسیم خون می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم، جوجه گوشتی، سنجد، عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیائی خون،

عنوان انگلیسی Effects of different levels of Elaeagnus angustifolia with and without enzyme on the growth performance, immune system and some biochemical blood parameters of broiler chicken.
چکیده انگلیسی مقاله To evaluate the effects of Elaeagnus Angustifolia (EA) and enzyme on serum biochemistry parameters of broiler chicken, 288 one-day-old male Ross 308 broilers were randomly allocated to 32 cages for 8 dietary treatments with 4 replicates. This experiment were done in a completely randomized design with 4*2 factorial trial involved 4 levels of EA (0, 0.75, 1.5 and 3% EA) and 2 levels of Enzyme (0, 0.05% of Natozyme plus). The data were shown that EA were improved the body weight and feed conversion ratio. Dietary treatment did not affect the triglyceride, and HDL of broiler fed with EA and Enzyme at 28d; but the concentration of LDL and cholesterol was significantly affected, so that the LDL and cholesterol concentration were higher when birds fed 3% EA as compared to birds fed control(P< 0/05). The activity of AST and ALT liver enzymes were gradually decreased when birds fed up to 3% of EA. It is concluded that supplementation of EA up to 3% may improve performance and decrease cholesterol and LDL concentration of broiler.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کمال افضلی |
دانش آموخته کارشناس ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

سید جواد حسینی واشان | seyed javad hosseini vashan
استادیار تغذیه طیور، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

نظر افضلی |
استاد تغذیه طیور، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106965_7d8f70b7751afdae89d9c7acefa4ff38.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194432.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات