این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۹، شماره ۱۱۱، صفحات ۱۶۳-۱۷۶
عنوان فارسی
اثر سطوح کنجاله آفتابگردان و آنزیم پروتئاز بر صفات عملکردی و ریخت شناسی روده باریک در مرغ های تخم گذار
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح کنجاله آفتابگردان و آنزیم پروتئاز بر عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ و ریخت شناسی روده باریک در مرغ های تخم گذار از سن 78 تا 86 هفتگی انجام شد. مجموعا 120 قطعه مرغ تخم گذار سویه بونز وایت در 6 تیمار و هر تیمار شامل 5 تکرار و 4 قطعه مرغ در هر تکرار بصورت آزمایش فاکتوریل 2×3 در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 3 سطح (صفر، 78/6 و 56/13 درصد کنجاله آفتابگردان) و 2 سطح آنزیم پروتئاز (صفر و 200 گرم در تن) می باشد. نتایج نشان داد میزان تخم گذاری در سطح دوم کنجاله آفتابگردان (78/6 درصد)، نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (05/0P<). آنزیم، موجب افزایش معنی دار خوراک مصرفی گردید (05/0P<). خوراک مصرفی در تیمار 56/13 درصد کنجاله آفتابگردان با آنزیم، نسبت به سطوح صفر و 56/13 درصد کنجاله آفتابگردان بدون آنزیم و 78/6 درصد کنجاله آفتابگردان با آنزیم افزایش یافت (05/0P<). آنزیم پروتئاز، صفات تخم مرغ از جمله شاخص شکل، شاخص زرده، واحد هاو و وزن پوسته را بهبود داد (05/0P<). ضخامت پرزهای دوازدهه در تیمار 56/13 درصد کنجاله آفتابگردان بدون آنزیم، کاهش یافت (05/0P<). ارتفاع پرز دوازدهه تحت تاثیر آنزیم کاهش یافت (05/0P<). نتایج کلی نشان داد که می توان کنجاله آفتابگردان را تا سطح 56/13 درصد همراه با آنزیم بدون هیچگونه اثر منفی بر صفات عملکردی در جیره مرغ های تخم گذار بکار برد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of sunflower meal levels and protease enzyme on performance and intestinal morphology in laying hens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to consider of sunflower meal (SFM) levels and protease enzyme on performance, egg quality traits and intestinal morphology of laying hens from 78 to 86 weeks of age. In total, one hundred and twenty white Bovans laying hens were used in 6 treatments, 5 replicates and 4 hens in each in a factorial arrangement 3×2 by completely randomized design (CRD). The experimental treatments contain 3 levels (0, 6.78 and 13.56% SFM) and 2 levels of protease enzyme (0 and 200 g/ton). Results have shown that second level of SFM (6.78%) in the diet increased egg production than control treatment (P< 0.05). Feed intake increased significantly (p< 0.05) by enzyme supplementation. Increased feed intake by 13.56% SFM with enzyme than 0 and 13.56% SFM without enzyme and 6.78% SFM with enzyme supplementation (p< 0.05). Egg quality including shape index, yolk index, haugh unit and shell weight (p< 0.05) were improved by protease enzyme. Duodenal villus width significantly decreased by 13.56% of SFM without enzyme supplementation (p< 0.05). Height of duodenal villus decreased by enzyme supplementation (p< 0.05). The general results have indicated that could be use sunflower meal up to 13.56% with enzyme in laying hens diet without any adverse effect on performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سارا میرزایی گودرزی | mirzaee goodarzi
استادیار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
فاطمه برجی زاده | borji zadeh
دانش آموخته کارشناسی ارشد،دانشگاه بوعلی سینا، همدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
علی اصغر ساکی | ali asghar
استاد، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
داریوش علیپور |
دانشیار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
پویا زمانی |
دانشیار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_106966_9eab0e4c2615bdaa0c557046b971ded7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194433.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات