این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۰، صفحات ۴۵-۵۴

عنوان فارسی گوارش پذیری دانه های غلات فرآوری شده در اسب ترکمن به روش کیسه های نایلونی متحرک
چکیده فارسی مقاله این آزمایش، جهت تعیین گوارش­پذیری دانه جو و ذرت فرآوری شده در اسب نژاد ترکمن با استفاده از روش کیسه­های نایلونی متحرک انجام شد. بدین منظور، از چهار راس مادیان ترکمن استفاده شد. غلات آزمایشی شامل جو و ذرت بودند که به چهار شکل مختلف شامل پولکی شده با بخار، فرآوری شده با اشعه مادون قرمز، پلت شده و بدون فرآوری مورد استفاده قرار گرفتند. خوراک­های مورد نظر به مقدار یک گرم در داخل هر کیسه ریخته شدند و توسط لوله بینی- معده­ای به داخل دستگاه گوارش فرستاده شدند. جمع آوری کیسه­ها از طریق مدفوع انجام گرفت و پس از شستشو و خشک کردن آن­ها مقدار ماده خشک، نشاسته، پروتئین خام و عصاره اتری نمونه­ها اندازه­گیری و گوارش­پذیری هر کدام محاسبه گردید. اطلاعات حاصل از آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 4×2 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که گوارش­پذیری ماده خشک جو بالاتر از ذرت می­باشد (05/0>P)، همچنین، میکرونیزه کردن غلات باعث افزایش گوارش­پذیری ماده خشک نسبت به سایر روش های فرآوری گردید (05/0>P). گوارش­پذیری نشاسته بین دو غله تفاوتی نداشت، ولی میکرونیزه کردن و پولکی کردن غلات باعث افزایش گوارش­پذیری نشاسته نسبت به سایر روش­های فرآوری شد (05/0>P). مقایسه جداگانه تاثیر فرآوری بر دانه جو و ذرت نشان داد که پلت کردن ذرت باعث افزایش گوارش­پذیری پروتئین خام نسبت به جو می­شود (05/0>P). گوارش­پذیری عصاره اتری بین دو غله تفاوت معنی­داری داشت و دانه ذرت دارای گوارش­پذیری بالاتری نسبت به دانه جو بود (05/0>P). به طور کلی، می­توان این گونه نتیجه گیری نمود که فرآوری با مادون قرمز و پولکی کردن با بخار، سبب بهبود گوارش­پذیری ماده خشک و نشاسته در دستگاه گوارش اسب می­شوند و فرآوری، تاثیر بیشتری بر دانه جو داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Digestibility of processed cereal grain by mobile nylon bag technique in Turkmen Horse
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to determine the digestibility of processed barley and corn grains in Turkmen horse by mobile nylon bag technique. Four Turkmen mares used in the experiment. Experimental cereals include barley and corn grains that used in four different forms include: Steam flaked, micronized, pelleted and without processing. The mobile bag filled with 1 g of one of experimental feeds and incubated through a nasogastric tube in gastrointestinal tract. Bags were collected from the faeces and after washing and drying the bags, dry matter, starch, crude protein and ether extract measured and digestibility coefficients calculated. Data were analyzed in complete randomized design with 2×4 factorial arrangement. The results showed that dry matter digestibility of barley was higher than corn (P< 0.05), and also micronizing of cereals increased dry matter digestibility than other processing methods (P< 0.05). Starch digestibility wasn't differ between two cereals, but micronizing and steam flaking increased starch digestibility than other processing methods (P< 0.05). Individual comparison of processing effects showed increase in crude protein digestibility of pelleted corn (P< 0.05). Digestibility of ether extract was higher in corn grain (P< 0.05). In conclusion, micronizing and steam flaking can improve dry matter and starch digestibility in gastrointestinal tract of horses and processing have more effect on barley grain.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عبدالحکیم توغدری |
استادیار گروه تغذیه دام و طیور دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

نورمحمد تربتی نژاد |
استاد گروه تغذیه دام و طیور دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

تقی قورچی |
استاد گروه تغذیه دام و طیور دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

آشورمحمد قره باش |
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گنبدکاووس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گنبد کاووس (Gonbad kavoos university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106519_233d86c70361b3c07f479ef7e1e289ff.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194439.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات