این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۹، شماره ۱۱۰، صفحات ۴۵-۵۴
عنوان فارسی
گوارش پذیری دانه های غلات فرآوری شده در اسب ترکمن به روش کیسه های نایلونی متحرک
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش، جهت تعیین گوارشپذیری دانه جو و ذرت فرآوری شده در اسب نژاد ترکمن با استفاده از روش کیسههای نایلونی متحرک انجام شد. بدین منظور، از چهار راس مادیان ترکمن استفاده شد. غلات آزمایشی شامل جو و ذرت بودند که به چهار شکل مختلف شامل پولکی شده با بخار، فرآوری شده با اشعه مادون قرمز، پلت شده و بدون فرآوری مورد استفاده قرار گرفتند. خوراکهای مورد نظر به مقدار یک گرم در داخل هر کیسه ریخته شدند و توسط لوله بینی- معدهای به داخل دستگاه گوارش فرستاده شدند. جمع آوری کیسهها از طریق مدفوع انجام گرفت و پس از شستشو و خشک کردن آنها مقدار ماده خشک، نشاسته، پروتئین خام و عصاره اتری نمونهها اندازهگیری و گوارشپذیری هر کدام محاسبه گردید. اطلاعات حاصل از آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 4×2 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که گوارشپذیری ماده خشک جو بالاتر از ذرت میباشد (05/0>P)، همچنین، میکرونیزه کردن غلات باعث افزایش گوارشپذیری ماده خشک نسبت به سایر روش های فرآوری گردید (05/0>P). گوارشپذیری نشاسته بین دو غله تفاوتی نداشت، ولی میکرونیزه کردن و پولکی کردن غلات باعث افزایش گوارشپذیری نشاسته نسبت به سایر روشهای فرآوری شد (05/0>P). مقایسه جداگانه تاثیر فرآوری بر دانه جو و ذرت نشان داد که پلت کردن ذرت باعث افزایش گوارشپذیری پروتئین خام نسبت به جو میشود (05/0>P). گوارشپذیری عصاره اتری بین دو غله تفاوت معنیداری داشت و دانه ذرت دارای گوارشپذیری بالاتری نسبت به دانه جو بود (05/0>P). به طور کلی، میتوان این گونه نتیجه گیری نمود که فرآوری با مادون قرمز و پولکی کردن با بخار، سبب بهبود گوارشپذیری ماده خشک و نشاسته در دستگاه گوارش اسب میشوند و فرآوری، تاثیر بیشتری بر دانه جو داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Digestibility of processed cereal grain by mobile nylon bag technique in Turkmen Horse
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to determine the digestibility of processed barley and corn grains in Turkmen horse by mobile nylon bag technique. Four Turkmen mares used in the experiment. Experimental cereals include barley and corn grains that used in four different forms include: Steam flaked, micronized, pelleted and without processing. The mobile bag filled with 1 g of one of experimental feeds and incubated through a nasogastric tube in gastrointestinal tract. Bags were collected from the faeces and after washing and drying the bags, dry matter, starch, crude protein and ether extract measured and digestibility coefficients calculated. Data were analyzed in complete randomized design with 2×4 factorial arrangement. The results showed that dry matter digestibility of barley was higher than corn (P< 0.05), and also micronizing of cereals increased dry matter digestibility than other processing methods (P< 0.05). Starch digestibility wasn't differ between two cereals, but micronizing and steam flaking increased starch digestibility than other processing methods (P< 0.05). Individual comparison of processing effects showed increase in crude protein digestibility of pelleted corn (P< 0.05). Digestibility of ether extract was higher in corn grain (P< 0.05). In conclusion, micronizing and steam flaking can improve dry matter and starch digestibility in gastrointestinal tract of horses and processing have more effect on barley grain.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عبدالحکیم توغدری |
استادیار گروه تغذیه دام و طیور دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نورمحمد تربتی نژاد |
استاد گروه تغذیه دام و طیور دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
تقی قورچی |
استاد گروه تغذیه دام و طیور دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
آشورمحمد قره باش |
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گنبدکاووس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گنبد کاووس (Gonbad kavoos university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_106519_233d86c70361b3c07f479ef7e1e289ff.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194439.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات