این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۰، صفحات ۵۵-۶۶

عنوان فارسی اثرات روغن اسانس کپسوله شده ی پونه، روغن اسانس پونه، پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات پروبیوتیک، آنتی بیوتیک، روغن اسانس گیاه دارویی پونه و روغن اسانس کپسوله شده­ی پونه بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ایمنی جوجه­های گوشتی آرین انجام گردید. تعداد 625 قطعه جوجه­ی گوشتی سویه­ی آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار از سن 1 تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار­ها شامل:1- تیمار شاهد بدون افزودنی،2 -تیمار شاهد+ پروبیوتیک(1/0 گرم در کیلوگرم پروتکسین)،3- تیمار شاهد + آنتی بیوتیک(15/0گرم در کیلوگرم آویلامایسین)، 4- تیمار شاهد + روغن اسانس پونه(2/0 گرم در کیلوگرم) و 5- تیمار شاهد + روغن اسانس کپسوله پونه(1 گرم در کیلوگرم) بودند. نتایج نشان دادند استفاده از روغن اسانسی کپسوله شده­ی پونه بر وزن پرنده، خوراک مصرفی، درصد ماندگاری و شاخص تولید اثر معنی داری نداشت(05/0) ولی میانگین­های درصد سینه تمایل به معنی­داری نشان داد(07/0P=). عیار پادتن علیه گلبول قرمز گوسفندی(07/0P=) وایمنوگلوبولینG(09/0P=) تمایل به معنی­داری داشتند، ولی سطح ایمنوگلوبولین Mمعنی دار نبود(05/0P>). استفاده ازتیمارهای پروبیوتیک، آنتی بیوتیک، روغن اسانس گیاه دارویی پونه و روغن اسانس کپسوله شده­ی پونه تاثیر معنی داری بر سطح گلبول­های سفید خون نداشتند(05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of essential oil encapsulated oregano, oregano oil, probiotic and antibiotic on performance, carcass characteristics and immune system parameters of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was conducted to investigate the effects of probiotics, antibiotics, oregano oil and encapsulated oregano oil on performance, carcass characteristics and safety of Arian broiler chicks. A total of 625 broiler chicks Arian in a completely randomized design with 5 treatments and 5 replicates were tested at the age of 1 to 42 days. Treatment include: 1- basal diet (negative control),2- basal diet+probiotic(0.1kgProtexin),3- basal diet+antibiotic (0.15kgAvilamycin),4- basal diet+oregano oil(0.2 /kg) and 5- basal diet+encapsulated oregano oil(1 g per kg).The results showed, using encapsulated oregano oil had no significant effects on bird weight, feed intake and survival index(P>0.05).Experimental groups had no significant effects on carcass and leg percentage (P>0.05), but its effects on breast percentage had tend to be significant (P=0.07).The effects of treatments on SRBC response and immunoglobulin G (p=0.09)unlike immunoglobulin M tend to be significant. The use of probiotics, antibiotics, oregano oil and encapsulated oregano oil had no significant effect on the level of white blood cells (P>0.05). According to result, using oregano oil in the form of encapsulation had no significant effect on performance traits, carcass characteristics and immune responses, but these effects were higher numerically in this group in comparison to using ordinary form of it, so higher investigation in the case of using oregano oil in the form of capsulation will be suggested
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله وحید قاسملو |
دانش آموخته کارشناسی ارشد موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

سید عبداله حسینی | seyed abdollah
دانشیار ، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

هوشنگ لطف الهیان |
استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

امیر میمندی پور |
استادیار پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106520_dbab7bc43b5e65576f517eef4b8dee45.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194440.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات