این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۰، صفحات ۶۷-۸۰

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به منظور ارزیابی استفاده از سطوح مختلف ژل آلوئه­ورا و آنتی­بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، ویژگی­های لاشه، کیفیت گوشت و بعضی فراسنجه های خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. تعداد 180 قطعه جوجه گوشتی نر راس (308)، در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شدند. تیمار­های آزمایشی شامل: تیمار شاهد (بدون افزودنی)، سطوح مختلف 5/1، 2، 5/2 درصد ژل آلوئه­ورا و آنتی­بیوتیک نئومایسین (2/0 گرم در کیلوگرم جیره) بودند. خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، برخی از خصوصیات لاشه، فراسنجه­های خونی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی گوشت اندازه گیری شدند. در دوره پایانی و کل دوره به ترتیب، جوجه­هایی که تیمارهای2 ، 5/2 و 2 درصد ژل آلوئه­ورا دریافت کرده بودند کمترین مصرف خوراک و در دوره رشد، بیشترین افزایش وزن را از خود نشان دادند. همچنین، ضریب تبدیل در دوره پایانی و کل دوره در تیمار 2 درصد ژل کاهش معنی­داری داشت (05/0>P). بیشترین مقدار وزن نسبی قلب مربوط به تیمار 5/1 درصد ژل بود. در شش هفتگی، تیمار­های نئومایسین، 2 و 5/2 درصد ژل، کمترین غلظت کلسترول پلاسما و LDLرا داشتند (05/0>P). بیشترین ماده خشک در بافت عضله سینه مربوط به تیمار 2 درصد ژل و بیشترین پروتئین مربوط به تیمار­های مکمل شده با ژل آلوئه­ورا و نئومایسین بود (05/0>P). افزودن 5/2 درصد ژل آلوئه­ورا به جیره به طور معنی­داری ماده خشک و چربی ران را افزایش داد (05/0>P). تیمار 5/1 درصد ژل آلوئه­ورا دارای بیشترین سختی بافت ران و تیمار 5/2 درصد ژل دارای بیشترین به­هم­پیوستگی و الاستیسیته بود (05/0>P). بر اساس نتایج آزمایش حاضر، اگرچه افزودن ژل آلوئه­ورا به جیره جوجه­های گوشتی تاثیر مثبتی بر ویژگی فیزیکی گوشت نداشت ولی موجب بهبود کیفیت شیمیایی گوشت و صفات عملکردی شد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of different levels of Aloe vera on performance, carcass characteristics, meat quality and blood parameters of broiler chicks
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate the use of different levels of Aloe vera gel and antibiotic neomycin on performance, carcass characteristics, meat quality and some blood parameters in broiler chickens. The amount of 180 male Ross 308 broiler chicks in a completely randomized design with 5 treatments and 3 replicates with 12 broiler chicks per replicate were used. Experimental treatments were: control group (without additives), different levels 1.5, 2 and 2.5 percent aloe vera gel and the antibiotic neomycin (0.2 g per kg diet). Feed intake, body weight gain, feed conversion ratio, carcass characteristics, some blood parameters and meat quality were measured. The final and whole period, respectively, chicks had received 2, 2.5 and 2 percent Aloe vera gel showed the lowest feed intake and the greatest increase in weight gain in growth period (P< 0.05). Also, feed conversion ratio in final and whole period with 2 percent gel treatment had Significantly decreased (P< 0.05). The relative weight of the heart was recorded in the 1.5 percent gel treatment. In the six weeks, treatment of neomycin, 2 and 2.5 percent gel, cholesterol and LDL plasma concentrations were lowest (P< 0.05). The highest dry matter in breast muscle tissue relative to treatment with 2 percent gel, and protein in breast muscle tissue, supplemented treatment with Aloe vera gel and neomycin (P< 0.05). Addition of 2.5 percent gel in diet, dry mater and fat in drumstick were significantly increased (P< 0.05). Treatment with 1.5 percent Aloe vera gel had maximum hardness and treatment with 2.5 percent had maximum cohesiveness and springiness of drumstick meat. In conclusion, the results of this study showed that although addition of Aloe vera gel to broiler chickens diet had not a positive influence on physical characteristics of meat but improved the chemical quality of meat and functional traits
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سلیمه یزدانی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

زربخت انصاری |
دانشیار، گروه علوم دامی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حمید دلدار |
استادیار گروه علوم دامی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید علی جعفرپور | seyed ali
استادیارگروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سارا بهشتی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106521_e4c5c6f9a2cc36a62c1ce95238b7e0ee.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194441.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات