این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۰، صفحات ۹۱-۱۰۴

عنوان فارسی عملکرد، میزان فراسنجه های خون، خصوصیات روده و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی تغذیه شده با ال کارنیتین در شرایط تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله افزایش استفاده از چربی جیره در شرایط تنش گرمایی نیاز به افزودن ال­کارنیتین را جهت انتقال اسید­های چرب بلند زنجیر از سیتوپلاسم به میتوکندری برای بتااکسیداسیون افزایش می­دهد. هدف تحقیق اخیر، بررسی تاثیر سطوح مختلف ال­کارنیتین بر فعالیت آنزیم­های کبدی، وضعیت آنتی اکسیدانی، میزان الکترولیت­های خون، خصوصیات روده، ترکیب بافتی و رنگ گوشت ران جوجه­های گوشتی در شرایط تنش گرمایی بود. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار (پن) به ازای هر تیمار و10 جوجه در هر تکرار استفاده شدند. تیمار­های آزمایشی شامل جیره­ی پایه (گروه شاهد) و جیره­ی پایه همراه با سطوح مختلف 100، 200 و 300 میلی­گرم در کیلو­گرم ال کارنیتین بودند. جیره­های آزمایشی در دوره­ی پایانی (25-42 روزگی) و در شرایط تنش حرارتی (1±32 درجه سانتی­گراد به صورت دوره­ای از 8 صبح تا 5 بعد از ظهر) استفاده شدند. نتایج به دست آمده نشان دادند که جوجه های تغذیه شده با 300 میلی­گرم ال­کارنیتین، افزایش وزن بالاتری در مقایسه با جوجه­های تیمار شاهد و سطوح پایین­تر ال­کارنیتین در دوره­ی پایانی داشتند (05/0>P). بعلاوه، ضریب تبدیل خوراک جوجه­های تغذیه شده با سطوح بالای ال­کارنیتین (200 و 300 میلی­گرم) پایین­تر از مقدار مربوط به تیمار شاهد بود و نزدیک به معنی­دار شدن بود (06/0=P). مصرف 300 میلی­گرم در کیلوگرم ال­کارنیتین باعث افزایش میزان اسید­اوریک خون گردید (05/0>P). افزودن ال­کارنیتین تاثیری بر الکترولیت­های خون، خصوصیات لاشه و روده، مواد مغذی گوشت ران (اسیدیته، خاکستر، پروتئین رطوبت و چربی) و فراسنجه­های رنگ گوشت جوجه­های گوشتی نداشت (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیداوریک، افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، روشنی گوشت،

عنوان انگلیسی The performance, blood electrolyte contents, intestinal characteristics and meat quality of broiler chickens fed with L-carnitine under heats stress
چکیده انگلیسی مقاله Using the high dietary fat under heat stress increase the L carnitine needs for long chain fatty acid transfer from cytosol to mitochondria for beta-oxidation. The aim of current study was to reveal the effects of different levels of L-carntine on liver enzyme activities, antioxidant status, blood electrolyte contents, intestinal characteristics, meat nutrient composition and meat color of broiler chickens in heat stress condition. Two hundred one-day-old male broiler chicks (Ross 308) were used in a completely randomized design with 4 treatments and five replicate pens each (10 birds in each pen). Experimental treatments were the basal diet (control treatment) and the basal diet supplemented with different levels of 100, 200 and 300 mg/kg L-carnitine. The experimental diets were used during the finisher period (day 25 to day 42 of age) and under heat stress (32±1ºC as cyclic from 8 AM to 5 PM). The results showed that the chickens fed the 300 mg/kg of L-carnitine, had the greater weight gain in compassion to those on the control and the lower levels of L-carnitine during the finisher period (P< 0.05). Furthermore, the feed conversion ratio had a trend (P=0.05) and numerically was lower in chickens fed the high levels of L-carnitine (200 and 300 mg) than that of chickens on control diet. The consumption of 300 mg/kg L-carnitine caused the increased the blood uric acid (P>0.05). Supplementation of L-carnitine had did not change the blood electrolytes, carcass and intestinal characteristics, thigh meat nutrients (acidity, ash, protein, moisture and fat) and meat color indices of the chickens. Totally, the consumption of 300 mg/kg L-carnitine improves the performance and increases the blood uric acid of broiler chickens under heat stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله احمد بابازاده اقدم | babazadeh aghdam
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

محسن دانشیار |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

شهاب قاضی هرسینی | ghazi harsini
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106523_ce94fe87c0d2d655b37e4c8de26b6b41.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194443.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات