این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۰، صفحات ۱۱۵-۱۲۸

عنوان فارسی تأثیر ویتامین E و ال-کارنیتین بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و سیستم‌ ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه، با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال-کارنیتین بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های خونی و ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل3Í3 با 3 سطح ویتامین E (صفر، 100 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و 3 سطح ال-کارنیتین (صفر، 50 و 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم) انجام شد. از ابتدای هفته چهارم تنش حرارتی اعمال شد و تمام جوجه‌ها در محدوده دمایی 38-24 درجه سانتی‌گراد نگهداری شدند. فراسنجه‌‌های عملکردی به‌صورت هفته‌ای ‌رکوردبرداری شدند. در سنین 28 و 35 روزگی تیتر آنتی‌بادی علیه SRBC بررسی شد. در 42 روزگی، خصوصیات لاشه بررسی و خون‌گیری جهت اندازه‌گیری فراسنجه‌های خون انجام شد. سطوح مختلف ویتامین E و ال-کارنیتین تأثیر معنی‌داری بر عملکرد در طول دوره پرورش نداشتند. مکمل نمودن ویتامین E به جیره، وزن بورس فابریسیوس را افزایش (05/0 P<) ومکمل ال- کارنیتین، درصد چربی محوطه بطنی را کاهش داد (01/0P<). مکمل نمودن 50 میلی‌گرم ال- کارنیتین در کیلوگرم جیره موجب افزایش تیتر آنتی‌بادی علیه SRBC طی پاسخ اولیه شد (05/0P<). افزودن ویتامین E و ال-کارنیتین به جیره غلظت تری گلیسرید سرم خون را کاهش داد. با توجه به نتایج این پژوهش به نظر می­رسد که سطوح مختلف ویتامین E و ال- کارنیتین در شرایط تنش گرمایی بدون تاثیر معنی­دار بر عملکرد، می‌تواند چربی محوطه بطنی و تری­گلیسرید سرم خون‌ را کاهش دهد و سبب بهبود پاسخ ایمنی در جوجه‌های گوشتی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of vitamin E and L-carnitine on growth performance, blood parameters and immune response of broiler chickens under heat stress
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate effects of different levels of vitamin E (0, 100 and 200 mg/kg) and L-carnitine (0, 50 and 100 mg/kg) on growth performance and some blood and immune parameters of broilers under heat stress, using completely randomized design with 3Í3 factorial treatment arrangement and 4 replicates pertreatment. Heat stress was induced from the beginning of forth week. Performance parameters were recorded weekly. At 28 and 35 days of age, antibody titer against SRBC was determined. At 42 days of age, blood samples were collected and carcass characteristics analysis was done. Levels of vitamin E and L-carnitine had no significant effect on performance parameters. Vitamin E increased the weight of the bursa of fabricius (P< 0.05) and L-carnitine decreased abdominal fat percentage (P< 0.01). L-carnitine at 50 mg/kg of diet increased antibody titer against SRBC during the primary response (P< 0.05). Supplementing diet with vitamin E and L-carnitine just decreased serum triglyceride. According to the results of this experiment, it appears that different levels of vitamin E and L-carnitine were not effective on performance parameters but decreased abdominal fat percentage and blood triglyceride and improved immune response of chickens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدعلی شیرعلی | mohammad ali
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

سمیه سالاری |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

صالح طباطبایی وکیلی |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

محسن ساری |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

رحمان جهانیان |
دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106525_3dcc3028e09cefed1d0392e53f3636bc.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194445.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات