این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۹، شماره ۱۱۰، صفحات ۱۲۹-۱۴۲
عنوان فارسی
اثر تفاله لیموترش و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه، سطح ایمنی و مورفولوژی روده جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق به منظور تعیین اثر سطوح مختلف تفاله لیموترش و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه، سطح ایمنی و مورفولوژی روده در جوجههای گوشتی انجام گرفت. این آزمایش با تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی سویه راس- 308، در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل (2×3) با سه سطح تفاله لیمو (صفر، 5/1 و 3 درصد)، دو سطح آنزیم روابیو (صفر و 05/0 درصد) در 6 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار، از سن 10 تا 42 روزگی انجام گرفت. استفاده از تفاله لیموترش بدون اینکه اثرات معنیداری بر مقدار خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی داشته باشد، موجب افزایش وزن بیشتر نسبت به جیره بدون تفاله لیموترش شد(05/0>P). افزودن آنزیم به جیره اثر معنیداری بر عملکرد جوجهها نداشت(05/0>P). استفاده از تفاله لیموترش به همراه آنزیم موجب افزایش مقدار خوراک مصرفی شد(05/0>P). تیمارهای آزمایشی اثر معنیداری بر صفات لاشه جوجهها نداشتند(05/0>P). استفاده از 5/1 درصد تفاله لیموترش موجب افزایش ایمونوگلوبین G خون در سن 32 روزگی جوجهها شد(05/0>P). استفاده از 3 درصد تفاله لیموترش موجب افزایش طول پرز، عرض قاعده پرز و نسبت طول پرز به عمق کریپت گردید(05/0>P). استفاده از تفاله لیموترش به همراه آنزیم موجب افزایش طول پرز، عرض قاعده پرز و نسبت طول پرز به عمق کریپت گردید(05/0>P) در حالی که استفاده از آنزیم اثرات معنیداری بر مورفولوژی روده جوجهها نداشت (05/0>P). در مجموع، استفاده از تفاله لیموترش به مقدار 3 درصد در جیره موجب بهبود عملکرد، وضعیت ایمنی و مورفولوژی روده جوجههای گوشتی شد در حالی که آنزیم نتوانست اثرات مثبتی در این موارد داشته باشد
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیم، ضایعات لیموترش، جوجه گوشتی، عملکرد، سطح ایمنی،
عنوان انگلیسی
The effect of different levels of lemon pulp and enzyme on performance, caracass traits, immune status and intestinal morphology of broilers
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effect of different levels of lemon pulp and enzyme in diet on performance, carcass traits, immune status and intestinal morphology of broilers. This experiment was carried out with 288 Ross – 308 broilers as (3×2) factorial arrangement with three levels of lemon pulp (0, 1.5 and 3%) and two levels of Rovabio multi-enzyme (0 and 0.05%) in 6 treatments and 4 replicates (12 birds per replicate) in a completely randomized design from 10 up to 42 days. Using lemon pulp without having any significant effects on the amount of daily feed intake and feed conversion ratio caused the daily amount of whight gain in contrast with group without lemon pulp increased. Adding of enzyme to diet had no effects on performance of broilers (P>0.05). In interaction effects of lemon pulp and enzyme, using lemon pulp with enzyme increased the amount of daily feed intake (P< 0.05). Using lemon pulp and enzyme and interaction between them, did not have any significants effects on carcass traits of broilers (P>0.05). Using 1.5% lemon pulp increased the amount of broilers blood IGg in 32 days (P< 0.05). Using 3% lemon pulp improved the intestinal morphology of broilers (P< 0.05), whereas using enzyme had no effects on the intestinal morphology of broilers (P>0.05). The overall results indicated that in broilers using 3% lemon pulp can improve their performance, immune status and the intestinal morphology, whereas enzyme had no effects in this respects.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
enzyme, Lemon pulp waste, Broilers, Performance, immune
نویسندگان مقاله
مریم اسکندری |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)
علی نوبخت |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_106526_3be9b1b6a918844596b34ebf924d654e.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194446.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات