این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۰، صفحات ۱۸۱-۱۹۰

عنوان فارسی اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره‌ی غذایی بر عملکرد، برخی فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی طی دوره‌ی پایانی
چکیده فارسی مقاله ­در این تحقیق، اثر سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام جیره‌ی غذایی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی بلدرچین ژاپنی(Coturnix coturnix japonica) طی دوره پایانی (29 تا 49 روزگی) بررسی شد. از 900 قطعه بلدرچین ژاپنی نر 28 روزه، در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 [سه سطح انرژی قابل متابولیسم (2900، 3050 و 3200 کیلوکالری در کیلوگرم) و سه سطح پروتئین خام (6/21، 24 و 4/26 درصد)] به صورت طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار و 20 پرنده در هر تکرار استفاده شد. در پایان دوره، از هر واحد آزمایشی دو قطعه پرنده انتخاب و پس از خون­گیری (برای اندازه‌گیری تری‌گلیسرید، کلسترول کل، LDL و اسید اوریک) جهت بررسی خصوصیات لاشه کشتار شدند. بهترین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک با مصرف جیره‌های حاوی 3200 کیلوکالری انرژی در کیلوگرم جیره مشاهده شد (05/0P<). اثر سطوح مختلف پروتئین خام جیره بر عملکرد بلدرچین‌های مورد آزمایش معنی‌دار نبود (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of different levels of metabolisable energy and crude protein on performance, some blood parameters and carcass characteristics of Japanese quail during finishing period
چکیده انگلیسی مقاله This research was conducted to investigate the effect of different levels of metabolisable energy and crude protein on performance, carcass characteristics and blood parameters of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) during finishing period (29-49 d of age). Nine hundreds 28-d old birds were used to examine three levels of energy (2900, 3050 and 3200 kcal/kg) and three levels of crude protein (21.6, 24 and 26.4%) by a 3ˣ3 factorial arrangement in a completely randomized design with 5 replicates and 20 birds per each replicate. In the end of the experiment, two birds from each replicate were selected to measure the blood parameters (TG, total cholesterol, LDL and uric acid) and carcass characteristics. Dietary content of 3200 kcal/kg significantly improved (P< 0.05) daily weight gain and feed conversion ratio compared to other energy levels. Effect of different levels of crude protein on performance was not significant (P>0.05). Different levels of energy and protein and their interaction affected (P< 0.05) the relative weight of liver. Generally, high levels of energy and protein significantly reduced (P< 0.05) this parameter. Diets containing 3200 kcal/kg reduced (P< 0.05) the total cholesterol and LDL concentrations compared to those of other energy levels. Based on the results of present study, the diet containing 3200 kcal/kg ME and 21.6% crude protein is proposed in Japanese quail nutrition for the finisher phase.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمیدرضا طاهری |
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

محمد عباسی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106531_38b4114dec7ed28decaead8f0d74f13e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194451.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات