این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۹، صفحات ۳۵-۴۴

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف اسیدفولیک جیره بر مقدار فولات زرده تخم مرغ و عملکرد تولیدی مرغ های تخم گذار
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به منظور بررسی اثر مکمل­سازی جیره توسط اسید فولیک بر مقدار فولات زرده، فولات پلاسمای خون و عملکرد تولیدی مرغ­های تخم­گذار در سن 54 هفتگی به مدت 8 هفته انجام شد. در این مطالعه از تعداد 80 قطعه مرغ تخم­گذار سویه های­لاینw-36 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی، 5 واحدآزمایشی و 4 مرغ در هر واحد آزمایشی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه و 2 و 3 و 4 جیره پایه به علاوه سه سطح 50، 100 و 150 میلی­گرم در کیلوگرم اسیدفولیک در جیره غذایی بودند. صفات کمی شامل وزن، درصد تولید و توده تخم­مرغ، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی و صفات کیفی تخم­مرغ از جمله شاخص شکل، سطح تخم­مرغ، وزن مخصوص، وزن پوسته، ضخامت پوسته و واحد هاو تحت تأثیر هیچ­یک از سطوح اسیدفولیک جیره قرار نگرفتند. محتوی فولات زرده و پلاسما با مکمل­سازی اسیدفولیک در جیره افزایش یافت. بر اساس روابط رگرسیونی سطح 5/137 میلی­گرم مکمل اسید فولیک در کیلوگرم جیره باعث حداکثر افزایش در مقدار فولات زرده تخم­مرغ گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدفولیک، فولات زرده، مرغ تخم گذار، عملکرد،

عنوان انگلیسی Effect of folic acid supplementation on egg folate content and laying hens performance
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted the effects of supplemental folic acid (FA) on egg folate content and blood plasma folate level, performance and egg quality of laying hens from 54 wk of age. In this study were used 80 Hy-line W-36 laying hen, allocated in completely random design to 4 treatments and 5 replicated cages contain 4 birds per cage. Experimental treatment were consisted of basal diet and 2, 3,4 plus three levels 50, 100 and 150 mg/kg folic acid in diet. Experiment period was week 8. Folic acid supplementation did not affect egg quantity consisting of weight, production percentage and egg mass, daily feed intake, feed conversion ratio, and egg quality consisting of shape index, egg surface area Specific gravity, Shell weight, Shell thickness and Huagh unit (P>0.05). Yolk folate content and plasma were increased with folate supplementation.Based on regression relationships, showed that 137.5 mg folic acid/kg diets represent the best effects with respect to folate content of egg yolk.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله folic acid, yolk folate, laying hen, Performance

نویسندگان مقاله علی اصغر ساکی | ali asghar
استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

منصوره عبدالملکی |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

سارا میرزایی گودرزی | mirzaee goodarzi
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

پویا زمانی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

اقبال طاهری |
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران- پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

میلاد منافی |
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ملایر (Malayer university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106083_8b516d44fa41510df63365e9733940b4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194457.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات