این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۸، شماره ۱۰۹، صفحات ۴۵-۵۲
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لیزین قابل هضم ایلئومی استاندارد شده بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه های خونی بوقلمون های نر گوشتی در دوره آغازین
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور تعیین سطح مطلوب لیزین قابل هضم ایلئومی استاندارد شده در مرحله آغازین بر اساس عملکرد، فراسنجههای خونی و پاسخ ایمنی بوقلمونهای نر گوشتی انجام شد. این آزمایش، با160 قطعه بوقلمون سویه BUT6 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار (سطوح اسیدآمینه لیزین قابل هضم: 330/1، 405/1، 480/1، 550/1، 630/1، 705/1، 780/1 و 855/1درصد)، 4 تکرار و 5 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 3 هفته (از سن 8 تا 28 روزگی) انجام شد. جیرههای آزمایشی از لحاظ میزان انرژی قابل سوخت و ساز، نیتروژن، تعادل الکترولیتها و سایر موادمغذی یکسان بودند. در این آزمایش اثرات سطوح مختلف اسید آمینه لیزین قابل هضم بر عملکرد و فراسنجههای خونی معنیدار بود (05/0p<). افزایش میزان لیزین قابل هضم تا سطح 705/1درصد باعث افزایش وزن زنده، بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش نسبت هتروفیل به لنفوسیت، پروتئین کل، آلبومین و کاهش اسیداوریک سرم در بوقلمونهای نر گوشتی گردید. با افزایش سطح لیزین قابل هضم تعداد گلبولهای سفید خون افزایش یافت. نتیجه نهایی این که افزایش سطح لیزین قابل هضم می تواند منجر به بهبود عملکرد و پاسخ ایمنی بوقلمون گوشتی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of different levels of Standardized ileal digestible lysine on performance, immune response and blood parameters of male turkey poults in starter period
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out with the objective of determination of the optimal standardized ileal digestible lysine level in starter period (8 to28 days old) based on the performance, blood parameters and immune response in male turkey poults. A total of 160 male turkey poults(BUT6) in a completely randomized design, using eight treatments(1.33(basal diet),1.405,1.48,1.55,1.63,1.705,1.78,1.855% SID Lys) and four replications, with 5 birds in each. Diets were isoenergetic, isonitrogenous and equal in electrolyte balance. There was a significant effect of standardized ileal digestible lysine levels on performance and blood parameters. Increase of digestible lysine level to 1.705% resulted in improved of body weight, FCR, H/L ratio,total protein, albumin and uric acid. Increasing SID Lys levels increased WBC number. At the end of this experiment increased of SID Lys levels improved of performance, blood parameters and immunity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ileal digestible lysine, Turkeys, Immunity, Performance
نویسندگان مقاله
افشین حیدری نیا |
دانش آموخته دکتری، دانشگاه زنجان.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
محمدحسین شهیر | mohammad hossein
دانشیار، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
حمیدرضا طاهری |
استادیار دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
سیدعبداله حسینی | s a
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کرج
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_106084_181a8594deafce955cd614bbf0d6fa76.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194458.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات