این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۸، شماره ۱۰۹، صفحات ۶۷-۸۲
عنوان فارسی
تأثیر عصاره برگ زیتون و روغن کنجد بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و وضعیت آنتی اکسیدانی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، اثرات همکوشی افزودن عصاره برگ زیتون و روغن کنجد بهعنوان منابع آنتیاکسیدان طبیعی در جیره بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و وضعیت آنتیاکسیدانی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 300 قطعه جوجه نر گوشتی سویه راس 308 در 6 تیمار با 5 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شدند. آزمایش بهصورت فاکتوریل 2×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه سطح عصاره برگ زیتون (0، 200 و 400 میلیگرم) و دو نوع روغن گیاهی (روغن خام ذرت و کنجد) انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل: جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا حاوی روغن خام ذرت و فاقد عصاره برگ زیتون، جیره پایه حاوی روغن کنجد و فاقد عصاره برگ زیتون، جیره پایه حاوی روغن خام ذرت و 200 میلیگرم در کیلوگرم عصاره برگ زیتون، جیره پایه حاوی روغن کنجد و 200 میلیگرم در کیلوگرم عصاره برگ زیتون، جیره پایه حاوی روغن خام ذرت و 400 میلیگرم در کیلوگرم عصاره برگ زیتون، جیره پایه حاوی روغن کنجد و 400 میلیگرم در کیلوگرم عصاره برگ زیتون بودند. تنش گرمایی روزانه بهمدت 6 ساعت (C°34) از سن 29 تا 42 روزگی اعمال شد. صفات خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن روزانه جوجههای گوشتی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0˃P). گنجاندن روغن کنجد و یا عصاره برگ زیتون تا سطح 200 میلیگرم در جیره، وزن نسبی غده بورس را افزایش داد(05/0>P). استفاده از عصاره برگ زیتون و روغن کنجد در جیره تأثیری بر فراسنجههای آنتیاکسیدانی خون جوجهها نداشت (05/0˃P). نتیجه نهایی اینکه هرچند کاربرد عصاره برگ زیتون تا سطح 200 میلیگرم در شرایط تنش گرمایی نتوانست تأثیر معنیداری بر بهبود عملکرد پرندگان داشته باشد، اما قابلیت هضم مواد مغذی جیره جوجههای گوشتی را بهطور معنیداری بهبود بخشید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of olive (Olea europaea L.) leaf extract and sesame (Sesamum indicum L.) oil on performance, nutrient digestibility and antioxidant status of broiler chickens under heat stress
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to investigate the synergy effects of adding sesame oil (SEO) and olive leaf extract (OLE) as sources of natural antioxidants to the diet on the performance, nutrient digestibility and antioxidant status of broiler chickens under heat stress condition. Three hundred Ross male broilers were randomly distributed to 30 experimental units and 6 dietary treatments (5 replicates with 10 birds in each). The completely randomized design with factorial arrangement 3×2 with 3 levels of OLE (0, 200 and 400 mg/kg of diet) and 2 types of vegetable oil [crude corn oil (CRO) and SEO] were used. The experimental diets included: a corn soybean meal based diet with added CRO and without OLE supplementation, a basal diet with SEO and without OLE supplementation, a basal diet with added CRO and 200 mg/kg OLE supplementation, a basal diet with added SEO and 200 mg/kg OLE supplementation, a basal diet with added CRO and 400 mg/kg OLE supplementation and a basal diet with added SEO and 400 mg/kg OLE supplementation. Heat stress was applied for 6 h from 29 to 42 days. Feed intake, feed conversion ratio and daily gain of broiler chickens were not significantly affected by treatments. The inclusion of SEO and/or OLE up to 200 mg to the diet significantly increased the relative weight of Bursa of Fabricius. The use of OLE and SEO in diet did not have any significant effect on blood antioxidant parameters. It can be concluded that the use of OLE up to 200 mg in terms of heat stress, improves nutrient digestibility in broiler diets, but no significant effect on improving the performance of birds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد جواد آگاه | mohammad javad
استادیار پژوهشی بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس
حسن نصیری مقدم | nassiri moghaddam
استاد گروه آموزشی علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
ابوالقاسم گلیان |
استاد گروه آموزشی علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
احمد رضا راجی | ahmad reza
دانشیار گروه آموزشی علوم پایه دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
محمد طاهر میرکزهی | mohammad taher میرکزهی
استادیار گروه علوم دامی مجتمع آموزش عالی سراوان
سازمان اصلی تایید شده
: مجتمع آموزش عالی سراوان
حسن صالح |
استادیار گروه علوم دامی مجتمع آموزش عالی سراوان
سازمان اصلی تایید شده
: مجتمع آموزش عالی سراوان
محمد رضا هاشمی | mohammad reza
مربی پژوهشی بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_106086_bdf0891d9cac7974b1ddef45cb53695d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194460.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات