این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۹، صفحات ۱۲۱-۱۳۲

عنوان فارسی اثرات دانه‌ی گیاه خرفه بر عملکرد، صفات کیفی تخم و برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون بلدرچین‌های ژاپنی مولد
چکیده فارسی مقاله آزمایشی برای مطالعه تاثیر ‌دانه‌ی گیاه خرفه بر عملکرد، صفات کیفی تخم و برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون بلدرچین‌های ژاپنی مولد با 192 قطعه بلدرچین تخم‌گذار در سن هشت هفته‌ای در یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار به مدت دو ماه انجام شد. گروه‌های آزمایشی شامل سطوح صفر، 1، 2 و 3 درصد دانه‌ی خرفه بودند. هر روز تخم‌‌های حاصله از هر تیمار جمع‌آوری، شمارش و محاسبه شده و در پایان آزمایش به طور تصادفی چهار عدد تخم‌ نزدیک به میانگین هر واحد آزمایشی جهت بررسی کیفیت تخم‌ (درصد زرده، سفیده، پوسته، ضخامت پوسته، شاخص کیفیت داخلی تخم و رنگ زرده) انتخاب شدند. همچنین در پایان آزمایش، از هر واحد آزمایشی دو قطعه بلدرچین برای ارزیابی فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون انتخاب شدند. نتایج نشان دادند، تغذیه بلدرچین‌ها با دانه‌ی خرفه در مقایسه با گروه شاهد باعث افزایش تولید ‌تخم شد (05/0p<) و این افزایش در مقدار دو درصد دانه‌ی خرفه بیش‌تر از سایر گروه‌های آزمایشی بود. اثر تغذیه‌ با دانه‌ی خرفه تأثیر معنی‌داری بر خوراک مصرفی نداشت اما ضریب تبدیل غذایی را بهبود بخشید(05/0p<). هم‌چنین، تغذیه‌ی دانه‌ی خرفه به طور معنی‌داری صفات کیفی تخم بلدرچین (ارتفاع سفیده و شاخص کیفیت داخلی تخم) را تغییر داد (05/0p<). به علاوه، تغذیه دانه‌ی خرفه کل فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون (گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول، آلبومین، پروتئین کل، HDL، اسید اوریک و پرواکسیداسیون چربی) را تحت تأثیر قرار داد (05/0p<). نتایج این مطالعه نشان دادند که تغذیه تا 3 درصد از دانه‌ی خرفه در جیره، تأثیر معنی‌داری بر تولید، عملکرد، صفات کیفی و برخی از فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون بلدرچین‌های ژاپنی مولد دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of different levels of Portulaca oleracea seed on performance, egg quality and blood biochemical parameters in Japanese quail
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was conducted to evaluate the effects of purslane seed on performance, egg quality traits and some serum biochemical parameters in Japanese quails. In this experiment were used 192 laying quails in a completely randomized design with four treatments, four replicates and in each replicate 12 laying quails. The period of this experiment was two months. Experimental groups included 0, 1, 2 and 3% of purslane seed in diet. The eggs were collected, counted and calculated every day. At the end of this experiment, four eggs selected from each replicate randomly for analyzing egg quality (percentage of yolk, albumen, shell, shell thickness, yolk color and internal quality unit). Also, at the end of the experiment, from each group, two laying quails were selected to evaluate serum biochemical parameters. The results showed that feeding laying quails with 2% purslane seed increased egg production in compared with the other groups (p< 0.05). Adding of purslane seed to diets did not affect feed intake, but improved feed consumption ratio (p< 0.05). Also, supplementing 3% purslane seed in laying quails diet increased internal quality unit (IQU) (p< 0.05). In addition, feeding purslane seed in diets significantly affected serum biochemical parameters (glucose, triglycerides, cholesterol, albumin, total protein, HDL, uric acid, and MDA) (p< 0.05). Form the results of this experiment concluded that feeding up to 3% purslane seed in diet, improved egg production, egg quality and some of serum biochemical parameters in laying quails.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کامبیز اعزازی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد پرورش و مدیریت تولید طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شبستر (Islamic azad university of shabestar)

حبیب اقدم شهریار | aghdam shahryar
عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شبستر (Islamic azad university of shabestar)

یحیی ابراهیم نژاد |
عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شبستر (Islamic azad university of shabestar)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106090_6c153562165c7d6eff983440a4a5ddcc.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194464.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات