این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۹، صفحات ۱۵۳-۱۶۲

عنوان فارسی اثرات استفاده از تفاله لیموترش معمول و عمل‌‌آوری شده بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و فراسنجه‌های خونی در مرغ‌های تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله این آزمایش، جهت ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله لیموترش معمول و عمل‌‌آوری شده با اوره بر عملکرد، صفات کیفیت تخم‌مرغ و فراسنجه‌های خونی مرغ‌های تخم‌گذار انجام شد. در این آزمایش، تعداد 192 قطعه مرغ تخم‌‌گذار سویه های لاین- W36 از سن 35 تا 46 هفتگی در 4 تیمار، 4 تکرار و با تعداد 12 قطعه مرغ در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. گروه‌های آزمایشی شامل: 1) شاهد(بدون استفاده از تفاله لیمو)، 2) جیره حاوی 4 درصد تفاله لیمو عمل‌‌آوری نشده، 3) جیره حاوی 4 درصد تفاله لیموی عمل‌‌آوری شده با 5/0 درصد اوره و 4) جیره حاوی 4 درصد تفاله لیموی عمل‌‌آوری شده با 1 درصد اوره بودند. نتایج آزمایش نشان دادند که استفاده از تفاله لیمو و عمل‌‌آوری آن با اوره دارای اثرات معنی‌‌داری بر عملکرد و صفات کیفی تخم‌‌مرغ در مرغ‌های تخم‌گذار می‌‌باشد)05/0(P<. هر چند استفاده از تفاله لیموی عمل‌‌آوری نشده نیز در مقایسه با شاهد موجب بهبود معنی‌دار عملکرد و صفات کیفی تخم‌‌مرغ گردید، لیکن مرغ‌ها بهترین عملکرد را با استفاده از 4 درصد تفاله لیموی عمل‌‌آوری شده با 5/0 درصد اوره نشان دادند. به طوری که بیشترین وزن تخم‌مرغ، بالاترین درصد تولید و تولید توده‌‌ای تخم‌مرغ، بیشترین مقدار خوراک مصرفی، بهترین ضریب تبدیل خوراک، کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم‌‌مرغ تولیدی، بالاترین شاخص رنگ زرده، وزن زرده و واحد هاو در این گروه آزمایشی به دست آمد. استفاده از تفاله لیموی عمل‌‌آوری شده با 1 درصد اوره، در مقایسه با سطح 5/0 درصدی عمل‌‌آوری، اثرات سوئی بر عملکرد و صفات کیفی تخم‌‌مرغ داشت. استفاده از تفاله لیمو و عمل‌‌آوری آن در مقایسه با شاهد اثرات معنی‌داری بر فراسنجه‌های خونی مرغ‌ها نداشت)05/0(P>. نتیجه‌‌گیری نهایی این­که استفاده از تفاله لیموترش عمل‌‌آوری شده با 5/0 درصد اوره موجب اصلاح عملکرد و صفات کیفی تخم‌‌مرغ و کاهش هزینه تولید در مرغ‌های تخم‌‌گذار می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اوره، تفاله لیمو، عمل‌‌آوری، مرغ‌های تخم‌‌گذار، عملکرد،

عنوان انگلیسی The effects of untreated and urea treated lemon pulp on performance, egg quality traits and blood parameters in laying hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of untreated and urea treated lemon pulp on performance, egg traits and blood parameters of laying hens. In this experiment 192 Hy- line W36 laying hens were used from 35-46 weeks of age in 4 treatments, 4 replicates and 12 hens in each replicate in a completely randomized design. Experimental groups included: 1) control group (without using lemon pulp), 2) group with 4% untreated lemon pulp, 3) group with lemon pulp treated with 0.5% urea, 4) group with lemon pulp treated with 1% urea. The results showed that using lemon pulp and its treating, have significant effects on performance and egg traits of laying hens (P< 0.05). In contrary with control group, using untreated lemon pulp improved the performance and egg traits, however the best performance was seen with 4% treated lemon pulp with 0.5% urea. The highest egg weight, egg production percentage, egg mass, feed intake, the best feed conversion ratio, the lowest price for production each kilogram of egg, the highest egg yolk color index, yolk weight and Haugh unit were obtained in this experimental group. Using lemon pulp treated with 1% urea in contrary with treated lemon pulp with 0.5% urea, had adverse effects on performance and egg traits of laying hens. Untreated and urea treated lemon pulp did not have any significant effects on blood parameters of laying hens (P>0.05). The overall results indicated that using 4% of lemon pulp untreated and treated lemon pulp with 0.5% urea, improve the performance and egg traits of laying hens and reduce the production price
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Laying hens, Performance, Treating, Urea, Lemon pulp

نویسندگان مقاله علی نوبخت |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)

محمدرضا قلعه نویی | mohammad reza
عضو هیات علمی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_106093_705c30c4def59856a1c0e2b03aca1ed6.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194467.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات