این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۸، شماره ۱۰۸، صفحات ۳-۱۲
عنوان فارسی
اثر اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis) بر عملکرد و میکروفلور روده جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی اثر اسانس گیاه مرزه بر عملکرد تولیدی و میکروفلور روده جوجههای گوشتی، آزمایشی با 192 قطعه جوجه یک روزه انجام شد. جوجهها در روز ششم به 16 گروه (12 قطعه ای) تقسیم شدند و 4 گروه برای هر تیمار در نظر گرفته شد. اسانس مرزه از روز ششم تا 42 روزگی به مقدار صفر (شاهد، Es0)، ppm 50(Es50)، ppm 100 (Es100) و ppm 150 (Es150) در آب آشامیدنی اضافه شد. یک پرنده از هر گروه در روزهای 18، 28 و 38 ذبح شد و از محتویات ایلئوسکال نمونه برداشت شد. تعداد پرگنههای (CFU/g) باکتریهای اشریشیاکلی، کلیفرم و لاکتوباسیلوس نمونهها تعیین شدند. نتایج نشان دادند در کل دوره پرورش تیمار شاهد واجد بیشترین مصرف خوراک روزانه (13/122)، کمترین افزایش روزانه (36/60) و بیشترین ضریب تبدیل خوراک (02/2) بود (05/0P<). در روزهای 18، 28 و 38 بیشترین تعداد پرگنه میکروبی باکتریهای اشریشیاکلی (به ترتیب 36/6، 13/7 و 18/7) و بیشترین پرگنه میکروبی باکتریهای کلیفرم (به ترتیب87/6، 37/7 و 44/7) از تیمار شاهد به دست آمد (05 /0P). تیمارهای Es150 و Es0به ترتیب واجد بیشترین (06/75) و کمترین (75/64) درصد وزن لاشه بودند (05/0P<). در کل چنین نتیجه گرفته میشود که افزودن اسانس مرزه به آب آشامیدنی جوجههای گوشتی سبب بهبود عملکرد و کاهش باکتریهای اشریشیاکلی و کلیفرمهای روده میشود
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، عملکرد، میکروفلور روده، Satureja hortensis،
عنوان انگلیسی
The effect of Summer Savary (Satureja hortensis) essence on performance and intestinal microflora of broilers
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effect of Satureja hortensis essence on productive performance and intestinal microflora of broilers, an experiment was performed with 192 day-old chicks. At 6 d, birds were split into 16 groups (12 chicks) included 4 group for each treatment. The amount of Zero (control), 50 ppm, 100 ppm and 150 ppm of Satureja hortensis essence were added to drinking water from 6 to 42 d. At 18, 28 and 38 d, a bird of each group were slaughtered and their ileosecalcontents were picked. CFU/g of Coliforms, E. coli and lactobacillus of samples were determined. Results indicated that control had the highest feed intakes (122.13), the lowest daily weight gain (60.36) and the highest feed conversion ratio (2.02; P< 0.05). At 18, 28, and 38 d. the highest CFU/g of E.coli (6.36, 7.13 and 7.18, respectively) and the highest CFU/g of Coliforms (6.87, 7.37 and 7.44, respectively) were archived by control (P< 0.05). CFU/g of lactobacillus was not affected by Satureja hortensis essence(P< 0.05). The highest and lowest carcass ratio were obtained by Es150 and Es0, respectively (P< 0.05). Conclusion, theaddition of Satureja hortensis essence to drinking water of broiler is improved productive performance and decreased E.coli and Coliforms in gut.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد روستایی علی مهر | roostaeiali mehr
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
هاجر عزیزی |
دانشجو کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محمود حقیقیان رودسری | haghighian roudsari
استادیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_103706_5d404bf1890f396dac9b9ed477f43b38.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194469.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات