این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۸، شماره ۱۰۸، صفحات ۵۵-۶۴
عنوان فارسی
اثر روغن ماهی و مکمل سلنیوم بر عملکرد و فراسنجه های خونی در بره های نر نژاد لری بختیاری
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این تحقیق، استفاده از روغن ماهی و مکمل سلنیوم در جیره برهها و بررسی اثرات آن بر عملکرد و متابولیتهای خون بود. برای این منظور از 16 رأس بره نر نژاد لری بختیاری با میانگین وزن290 /0±6/39 و در محدوده سنی 6-5 ماه در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار به مدت 60 روز استفاده شدند. تیمارها عبارت بودند از: 1- شاهد (جیره پایه بدون افزودنی)، 2- روغن ماهی (;FO جیره پایه + 2 درصد روغن ماهی)، 3- مخلوط روغن ماهی و سلنیوم (;FO+Seجیره پایه + 2 درصد روغن ماهی+mg/kgDM 2/ 0سلنیوم) و 4- سلنیوم (;Se جیره پایه +mg/kgDM2/0 سلنیوم). به منظور تعیین تأثیر روغن ماهی و مکمل سلنیوم بر متابولیتهای خون، در روز 60 آزمایش خونگیری انجام شد. نتایج نشان دادند که افزودن روغن ماهی و مکمل سلنیوم به جیرهها تأثیر معنیداری بر عملکرد برهها نداشت (05/0P>). غلظت تری گلیسرید (TG)، کلسترول (CHOL)، لیپوپروتئین با چگالی زیاد (HDL)، لیپوپروتئینهای با چگالی کم (LDL) و آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) به طور معنیداری تحت تأثیر تیمارها قرار گرفتند (05/0>P). به طور کلی، نتایج نشان دادند که با استفاده از روغن ماهی و سلنیوم نسبت به گروه شاهد غلظت تری گلیسرید، کلسترول و لیپوپروتئینهای با چگالی کم (LDL) کاهش یافت و غلظت آنزیم گلوتاتیون پر اکسیداز(GPX) و لیپوپروتئین های با چگالی زیاد (HDL) افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روغن ماهی، سلنیوم، فراسنجه های خونی، بره لری بختیاری،
عنوان انگلیسی
The effect of fish oil and selenium supplement on performancea and blood parameters in Lori Bakhtiyari lambs
چکیده انگلیسی مقاله
The current experiment carried out to investigate the effect of fish oil and selenium supplementation in the ration on performanceand blood parameters in lambs. Sixteen male Lori Bakhtiyari lambs with the same mean weight (39.6±0.290)were randomly allotted to 4 treatments in completely randomized design. Dietary treatments were included of: 1) control (basal diet without any additives); 2) FO (basal diet +2% fish oil; 3) FO + Se (basal diet + 2% fish oil +0.2 mg/kg selenium; 4) Se (0.2 mg/kg selenium). In order to evaluate the blood metabolites, samples were taken on day 60 of the experiment to measure the serum triglyceride (TG), cholesterol (CHOL), high density lipoprotein (HDL), density lipoprotein (LDL) and glutation peroxidase (GPX). Results indicated FO + Se had no significant influence on performance (p>0/05). Moreover, this treatment led to decreased serum TG, CHOL, LDL and increased GPX and HDL(P< 0.05). Therefore results show that however performance was not affected by dietary treatments, selenium as well as fish oil compared to the control group significantly affected blood parameters.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Lori Bakhtiyari lamb, fish oil, Selenium, Blood parameters
نویسندگان مقاله
فریبا رضایی سرتشنیزی | rezaei sarteshnizi
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)
فرشاد زمانی |
عضو هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری
محمود وطن خواه |
عضو هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_103712_8f1bb26b03ebf200c17e16d6654f7b48.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194474.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات