این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۸، صفحات ۶۵-۷۲

عنوان فارسی تأثیر مصرف تفاله مرزه خوزستانی بر غلظت لیپوپروتئین ها، تری گلیسریدو کلسترول خون بره های پرواری
چکیده فارسی مقاله تفاله اسانس­گیری شده مرزه خوزستانی(Satureja khuzestanica) ، فرآورده جانبی کارخانجات اسانس­گیری است که حاوی 600 میلی­گرم روغن ضروری (تیمول وکارواکرول) بر اساس ماده خشک است. در این آزمایش، تأثیر مصرف تفاله اسانس­گیری شده مرزه خوزستانیبر غلظت لیپوپروتئین­ها، چربی­های خنثی و اسیدهای چرب آزاد خون بره­های پرواری بررسی شد. تعداد 30 رأس بره نر نژاد فراهانی با میانگین وزن 4/1±6/33 کیلوگرم به صورت انفرادی با پنج جیره آزمایشی کاملاً مخلوط شده (80 درصد کنسانتره و 20 درصد علوفه) که در آن­ها تفاله مرزه به ترتیب به مقدار صفر (گروه شاهد)، 25 درصد (مرزه-25)، 50 درصد (مرزه-50)، 75 درصد (مرزه-75) و100 درصد (مرزه-100) جایگزین بخش علوفه جیره شده بود، به مدت 60 روز پروار شدند. مصرف روزانه خوراک، افزایش وزن هفتگی و ضریب تبدیل غذایی کل دوره اندازه­گیری شد.در پایان دوره­ی پروار، نمونه خون در دو نوبت قبل و بعد از خوراک از طریق سیاهرگ وداج گردنی گرفته شد و غلظت لیپوپروتئین­های با دانسیته خیلی­کم (VLDL)، لیپوپروتئین­های با دانسیته­کم (LDL)، لیپوپروتئین­های با دانسیته بالا (HDL)،کلسترول، چربی­های خنثی و اسیدهای چرب آزاد خون (NEFA)، تعیین شد. نتایج نشان دادند که جایگزینی تفاله اسانس­گیری شده مرزه خوزستانی به جای 50 درصد بخش علوفه جیره، سبب افزایش معنی­داری در غلظت تری­گلیسرید وVLDL در خون بره­های پرواری شد (05/0>P ). از طرف دیگر، استفاده از تفاله اسانس­گیری شده مرزه خوزستانی در جیره بره­های پرواری تأثیرمعنی­داری بر غلظتLDL،HDL،کلسترول و اسیدهای چرب آزاد خون بره­های پرواری نداشت. نتیجه کلی این­که مصرف تفاله اسانس­گیری شده مرزه خوزستانی احتمالاً با تأثیر بر جذب روده­ای چربی­های خنثی موجب افزایش سطحVLDL و تری­گلیسریدها در خون بره­های پرواری شد هرچند بر غلظت سایر لیپوپروتئین­ها و کلسترول خون بره­های پرواری تأثیری نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لیپوپروتئین های خون، کلسترول، مرزه خوزستانی، بره پرواری،

عنوان انگلیسی Effect of feeding dried de-oiled savory (Satureja Khuzestanica) on blood lipoproteins and cholesterol concentrations of fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله De-oiled Savory (DOS) is a byproduct of savory (Satureja khuzestanica) that contains essential oils mainly tymol and carvacrol (about 600 mg.kg-1). In the present experiment, the effects of DOS on blood lipoproteins, cholesterol, triglycerids (TG) and non-esterified fatty acids (NEFA) in fattening Farahani lambs was investigated. In a completely randomized design, thirty lambs (33.6±1.4 kg) were individually fed with total mixed rations (80% concentrate and 20% forage) in which forage part of diet were consisted of 0 (control), 25 (25DOS), 50 (50DOS), 75 (75DOS), 100 (100DOS) % dried de-oiled Savory. Daily feed intakes, weekly weight gain and overall feed conversion ratio were determined. At the end of fattening period, blood samples were taken at two hours before and two hours after morning feeding time and analyzed for very low density lipoprotein (VLDL), low density lipoprotein (LDL), high density lipoprotein (HDL), cholesterol, TG and NEFA. Results showed that 50DOS significantly increased VLDL in comparison with control VLDL (P< 0.05). LDL and HDL were not affected by DOS. Blood TG concentration in 50DOS was significantly higher than that in control and other DOS treats (P< 0.05). Lambs in DOS treats and control had similar cholesterol and NEFA. In conclusion, using dried de-oiled savory increased VLDL and TG concentration presumably increasing TG intestinal absorption in fattening Farahani lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زینب کوه نشین |
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

علی کیانی |
دانشیار، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

آرش آذرفر |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

حشمت ا خسروی نیا |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_103713_4a5cb21803076cfcf9d43514049ae257.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194475.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات