این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۸، صفحات ۱۰۱-۱۱۲

عنوان فارسی بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره مرزه ماکرانتا بر فراسنجه های میکروسکوپی و بیوشیمیایی اسپرم گاو پس از فرآیند انجماد–یخ گشایی
چکیده فارسی مقاله آسیب­های اکسیداتیو به دلیل تولید رادیکال­های آزاد در طی فرآیند انجماد– یخ­گشایی، یکی از مهمترین دلایل کاهش باروری اسپرم­ می­باشند. استفاده از آنتی اکسیدان­ها در جهت حذف و پاکسازی رادیکال­های آزاد از محیط اطراف اسپرم ضروری به نظر می­رسد. هدف این مطالعه، بررسی اثر آنتی­اکسیدانی سطوح مختلف عصاره مرزه ماکرانتا در رقیق­کننده اسپرم گاو می­باشد. نمونه­های منی پس از جمع­آوری از 3 راس گاو نر هلشتاین، با رقیق­کننده سیترات-زرده تخم مرغ به همراه سطوح مختلف عصاره مرزه ماکرانتا (0، 2، 4، 8، 12، 16 و 20 میلی­لیتر بر دسی­لیتر) رقیق شده و پس از طی مراحل سردسازی، بسته­بندی و انجماد در تانک حاوی ازت مایع ذخیره شدند. پس از یخ­گشایی، فراسنجه­های تحرک اسپرم، میزان زنده­مانی اسپرم، یکپارچگی غشای پلاسمایی و پراکسیداسیون لیپید به ترتیب توسط نرم افزار تجزیه و تحلیل کامپیوتری تحرک اسپرم، رنگ­آمیزی ائوزین-نیگروزین، تست التهاب هیپواسموتیک و تولید مالون­دی­آلدهید ارزیابی شدند. نتایج این مطالعه نشان دادند که استفاده از 4 میلی­لیتر در دسی­لیتر عصاره مرزه ماکرانتا بهترین اثر محافظتی را روی اسپرم یخ­گشایی شده گاو هلشتاین داشته و موجب بهبود معنی­دار کلیه فراسنجه­های میکروسکوپی شد. افزودن 4 میلی­لیتر در دسی­لیتر عصاره، غلظت مالون­دی­آلدهید را نسبت به سایر گروه­ها کاهش داد که این کاهش در مقایسه با گروه شاهد از لحاظ آماری معنی­دار نبود. نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از تاثیر مثبت دوزهای پایین عصاره مرزه ماکرانتا بر فراسنجه­های میکروسکوپی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده گاو می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مرزه ماکرانتا، فعالیت آنتی اکسیدانی، فریز اسپرم، گاو،

عنوان انگلیسی Antioxidant effect of Macrantha Satureja extraction on microscopic and biochemical parameters of bull sperm after freeze -thawing process
چکیده انگلیسی مقاله Oxidative damage due to production of reactive oxygen species during the freezing-thawing process is one of the main causes for the decline in fertility of sperm. The use of antioxidants to eliminate free radicals from the sperm diluents appears to be essential for sperm. The aim of this study was to investigate the antioxidant effect of different levels of Macrantha Satureja extracts on quality of post thawed sperm. Semen samples were collected from three Holstein bulls and diluted with a citrate-egg yolks diluents - with different levels (0, 2, 4, 8, 12, 16 and 20 ml/dl) of Macrantha Satureja extraction. After packing, cooling and freezing steps, straws stored in the liquid nitrogen tank. After freeze-thawing, the sperm motility, viability, plasma membrane integrity parameters and lipid peroxidation, were evaluated using Computer Assisted Semen Analysis, eosin-nigrosin staining, hypo-osmotic swelling test and malondialdehyde production respectively. The results showed that the extender supplemented with 4 ml/dl Macrantha Satureja extract have the best protective effect on freeze-thawed Holstein bull sperm and significantly improved all microscopic parameters. Inclusion of 4 ml/dl of extract, decreased the serum malondialdehyde compared to the other groups, however, this decrease was not statistically significant compared to control group. The result of this study confirms the positive effects of low doses of Macrantha Satureja extract on microscopic parameters of frozen-thawed bull sperm.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین دقیق کیا | daghigh kia
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

رقیه شهباززاده |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

ایرج اشرفی |
دانشجوی دکتری فیزیولوژی دام دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_103717_4c65a15777f0e3a93411fd653154901d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194479.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات