این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۸، صفحات ۱۱۳-۱۲۸

عنوان فارسی اثر روغن ماهی یا چربی اشباع پالم بر وضعیت متابولیکی گاو هلشتاین طی دوره انتقال
چکیده فارسی مقاله هدف از آزمایش حاضر، ارزیابی تاثیر مصرف دو درصد روغن ماهی به عنوان منبع اسیدهای چرب امگا-3، در مقایسه با دو درصد چربی اشباع پالم در ماده خشک جیره بر وضعیت متابولیکی و توان تولید در ده راس گاو هلشتاین چند شکم­زا، از 45 روز پیش از زایش تا 60 روز پس از آن بود. تغذیه این مقدار روغن ماهی بر مصرف ماده خشک، تولید و ترکیب شیر تاثیر معنی­داری نداشت، ولی مقدار و درصد چربی شیر (05/0P<) و امتیاز سلول­های سوماتیک شیر را کاهش داد (01/0P<). در بین فراسنجه­های خون، غلظت کلسترول تام و آلکالین فسفاتاز سرم تحت تاثیر مصرف روغن ماهی قرار گرفتند (05/0P<). در کل، با مصرف روغن ماهی وضعیت متابولیکی دام نیز از نظر رویارویی با تعادل منفی انرژی و چالش هیپوکلسمی در حوالی زمان زایش، بهبود یافت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می­دهند که مصرف دو درصد روغن ماهی در جیره در دوره خشـکی و اوایل دوره شیردهی، می­تواند اثرات نامطلوب توازن منفی انرژی در اوایل شیردهی را تخفیف داده و موجب بهبود وضعیت متابولیکی عمومی ماده گاوها در اوائل دوره شیردهی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of fish oil or palm fat powder on metabolic status of Holstein dairy cows during transition period
چکیده انگلیسی مقاله Objective of this study was to evaluate the effect of consumption of two percent of dry matter fish oil as a source of n-3 fatty acids in comparison with two percent of palm oil on the metabolic status and yield of ten multiparous Holstein dairy cows from 45 days before up to 60 days after parturition. Feeding this amount of fish oil did not induce any significant effects on the dry matter intake, milk production and milk composition, but decreased milk fat yield and percent (P< 0.05)and somatic cell score (P< 0.01). Among blood metabolites, only cholesterol and alkaline phosphatase were significantly changed by fish oil consumption (P< 0.05). Totally, with consuming fish oil, animal metabolic conditions improved to challenge negative energy balance and hypocalcemia around calving time. Results of this study indicate that consumption of two percent of fish oil in the dry period and early lactation could alleviate undesirable effects of negative energy balance, and improve common metabolic condition in early lactating dairy cows.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله هدی جواهری بارفروشی | javaheri barforoushi
استادیار بخش بحقیقات مدیریت پرورش دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، ایران، کرج

آرمین توحیدی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسن صادقی پناه |
استادیار بخش تحقیقات مدیریت پرورش دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج

مهدی ژندی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سعید زین الدینی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_104406_b5428db8a360a03a432e285b5650432c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194480.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات