این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۸، صفحات ۱۸۱-۱۹۴

عنوان فارسی اثر سطوح پودر ضایعات عناب بر صفات عملکردی، لیپیدهای خونی و فعالیت آنزیم‌های کبدی جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله آزمایشی به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف ضایعات میوه عناب بر صفات عملکردی، اجزاء لاشه و برخی فراسنجه­های خونی جوجه‌های گوشتی انجام شد. 320 قطعه جوجه­ نر راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل2×4 شامل سطوح مولتی آنزیم ناتوزیم­پلاس (صفر و 2 گرم در کیلوگرم) و عناب (صفر، 25، 50 و 75 گرم در کیلوگرم) حاوی 8 تیمار و 4 تکرار به تعداد 10پرنده در هر تکرار توزیع شدند. جوجه‌ها تا 10 روزگی با جیره پایه تغذیه و در دوره 24-11 و 42-25 روزگی با جیره­های آزمایشی تغذیه شدند. در 42 روزگی، به­طور تصادفی دو قطعه جوجه از هر تکرار با وزنی نزدیک میانگین وزن تکرار انتخاب و خون­گیری، کشتار، تفکیک لاشه و توزین شد. در اثرات اصلی ضایعات ­عناب در 24 روزگی، جوجه­های تغذیه شده با سطح 25 گرم در کیلوگرم ضایعات ­عناب به طور معنی­داری وزن بدنی و افزایش وزن بدنی پائین­تری در مقایسه با شاهد نشان دادند (05/0>P). سایر فراسنجه‌های عملکردی مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در 24 و 42 روزگی تحت تاثیر اثرات متقابل عناب و آنزیم قرار نگرفتند (05/0P). در قسمت اثرات اصلی ضایعات عناب، وزن نسبی لوزالمعده و قلب در سطح 50 گرم در کیلوگرم عناب به طور معنی­داری پائین­تر از سطح 25 گرم در کیلوگرم عناب بود (05/0>P). تجزیه آماری فراسنجه­های خونی نشان داد، در سطح 50 گرم در کیلوگرم اثرات اصلی ضایعات عناب، میزان فعالیت آنزیم­های کبدی AST وALT به­طور معنی­داری بالاتر از شاهد بود. غلظت کلسیم خون در تیمار 50 گرم در کیلوگرم عناب به طور معنی­داری کمتر از تیمار 25 گرم در کیلوگرم عناب بود (05/0>P). آنزیم و عناب بر فراسنجه­های خونی HDL، LDL، تری­گلیسرید، کلسیم و فسفر تأثیر معنی­داری نداشت (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ضایعات عناب، آنزیم، فراسنجه‌های خونی، عملکرد، جوجه گوشتی،

عنوان انگلیسی Effect of different levels of surplusJujube mealt with or without enzymes on performance, abdominal fat, blood lipids and liver enzyme activity of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله To study the effects of different levels of surplus Jujube fruit (SJF) on growth performance parameters, carcass yield and some biochemical parameters, 320 Ross 308 broiler chicks were randomly divided into 8 treatments with 4 replicates and ten chicks each. The experimental design was completely randomized design based on 2×4 factorial trial using four levels of jujube ( 0, 2.5 , 5 and 7.5 % ) and two enzyme levels ( 0 , 0.2 % ). The birds were fed dietary treatments from 10 to 42 d in growth (11- 24days) and finisher periods (25-42 days). Body weight and feed intake and feed conversion ratio (FCR) were determined at the end of grower and finisher period. Data analysis indicates that main effects of jujube were significantly lower in birds fed 25 g/kg diet SJF as compared to control. Feed intake, body weight, body weight gain and FCR did not affect the interactions between SJF and enzyme at 24 days and 42 days (P>0.05). The birds fed 50 g/kg SJF had lower relative weight of pancreases and heart as compared to birds fed 25 g/kg SJF. The relative weight of liver and heart were affected by the interaction between Enzyme and SJF levels (P>0.05).The birds fed SJF had lower abdominal fat. The concentration of serum total cholesterol was decreased with increasing the levels of SJF. The concentration of triglycerides, HDL and LDL were not affectd by the levels of SJF or enzyme.The main effects of SJF at level of 50 g/kg were significantly reduced the activity of AST and ALT (liver enzymes) as compared to control diet. The 50g/kg of SJF were showed lower concentration of calcium as compared to 25 g/kg of jujube (P< 0/05).Supplementation of enzyme to SJF based had not significant effects on performance or blood parameters. It is concluded that inclusion of SJF to broiler diets may be improve the percentage of abdominal fat, blood cholesterol without any side affect on performance parameters. The SJF may be increased the activity of liver enzyme in broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اکبر صبور قله زو | sabour ghaleh زو
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

نظر افضلی |
استاد تغذیه طیور دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

سید محمد حسینی | seyed mohammad
استادیار تغذیه طیور دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

سید جواد حسینی واشان | seyed javad hosseini vashan
استادیار تغذیه طیور دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_104412_dda24ea9c48a0752ae451afb04eac158.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194486.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات