این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۸، شماره ۱۰۷، صفحات ۶۱-۷۴

عنوان فارسی اثرات بیولوژیکی تفاله انگور بر فراسنجه های عملکرد رشدو متابولیت های خونی بره های پرواری افشاری
چکیده فارسی مقاله هدف این پژوهش، بررسی اثرات بیولوژیکی مصرف سطوح مختلف تفاله انگور بر فراسنجه­های رشد و متابولیت­های خونی بره­های پرواری افشاری بود. برای این منظور، از تفاله انگور سیاه یکی از کارخانه­های آب­میوه­گیری استفاده شد. تفاله­ها به آزمایشگاه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور منتقل و در فضای مسقف، با تهویه مناسب خشک شدند. سپس ترکیبات شیمیایی تفاله انگور اندازه­گیری شد. برای بررسی عملکرد پروار، از 30 راس بره نر افشاری تغذیه شده با سطوح صفر، 20، 40، 60 و80 درصد تفاله خشک انگور به جای یونجه (به­مدت 90 روز) در طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. فراسنجه­های عملکردی شامل افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک تعیین شدند. متابولیت­های خونی شامل گلوکز، نیتروژن­کل و نیتروژن اوره­ای پلاسمای خون، در هر 28 روز یک­بار اندازه­گیری شدند. پروتئین­خام، دیواره سلولی و ترکیبات فنلی تفاله­انگور به­ترتیب 3/8، 8/57 و 8/5 درصدماده خشک شدند. خوراک مصرفی روزانه (گرم در ماده خشک)، میزان افزایش وزن روزانه(گرم) و ضریب تبدیل خوراک بره­های آزمایشی تغذیه شده با مصرف 40 درصد تفاله انگور (تیمار بهینه) به­ترتیب 6/1675، 1/218 و 7/7 بودند که با تیمارهای دیگر تفاوت معنی­داری داشتند (‍05/0P<). درمجموع، مناسب­ترین عملکرد متناسب با ضریب تبدیل خوراک بره­های پرواری، در تیمار آزمایشی 40 درصد تفاله انگور به­دست آمد. به­نظر می­رسد استفاده مناسب از تفاله انگور در خوراک بره­های پرواری، باعث افزایش سرعت رشد و کاهش ضریب تبدیل خوراک می­گردد. همچنین مصرف بهینه تفاله انگور می­تواند باعث افزایش تولید و نیز کاهش هزینه خوراک شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عملکرد پروار، تفاله انگور، متابولیت های خونی، بره افشاری،

عنوان انگلیسی Biological effects of grape pomace on performance parameters and blood metabolites of fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study is to investigate the biological effects of grape pomace on growth parameters and metabolites blood of fattened lambs. About six tons of black grape pomace extracted from the fruit juice production process in Alifard Co (Sunich). Pomaces were dried and stored in enclosed air conditioned premises of lab in Animal Sciences Research Institute (ASRI). Grape pomace and alfalfa forages chemical compositions including GE, CP, NDF, Ash, NFC, TP, TT and EE were obtained by AOAC method. Performance parameters including daily weight gain, FCR and MCR (Kaleybar) were also determined by NRC. For male Afshari lambs, grape pomaces in five different levels (0, 20, 40, 60, 80 %) were replaced with alfalfa forages. Blood metabolites such as glucose, total nitrogen and BUN were measured every 28 days. The results were as follows; Chemical composition of the grape pomace and alfalfa forages got different (P< 0.05). A sensible difference was observed in daily weight gain, FCR and MCR as well as blood metabolites of the examined lambs (P< 0.05). At the end, the highest performance of the fattened lambs was observed in experimental treatment using 60% of alfalfa forage and 40% grape pomace. Therefore appropriate usage of the grape pomace increases the production and decreases the cost of the feeding of the lambs
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امیررضا صفایی |
استادیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

نورمحمد تربتی نژاد |
استاد دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

هرمز منصوری |
استادیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

سعید زره داران |
دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_102338_e3b08a2c3319d163a77b5545b03fce17.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194494.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات